söndag, juli 09, 2006

Allt är affärer


Flamingos, naturligt extramjuka i kanterna på grund av imma på linsen.


Härlig lokal, intensiv show i Kowloon Park.


Första gången jag sett dessa dansade lejon på en pinne.

Sen morgontrenden står sig och skönt att starta med brunch och enkelt rationalisera bort en måltid varje dag. Tar mig tvärs igenom Kowloon Park och kikar lite på dess flamingos. (Vi är i Hong Kong så naturligvis gott om skyltar som upplyser om att du måste akta dig för fågelinfluensa så rör absolut inte någon fågelspillning etc.).
På andra sidan kommer du lägligt fram till tvärgatan till Nathan Road som tar dig till Knutsford Terrace. Gott om restauranger valet faller denna gång på Sushi-ställe inomhus (med regn varje morgon till lunch så ligger luftfuktigheten konstant över 85%).

Hittar på vägen tillbaka en Rockport-butik och kan inte låta bli att slinka in. Snabbt har du köpt 3 par skor och därmed blivit livstids VIP-medlem här och fått 5% extra på priserna. Hong Kong är onekligen en stad som svettas business/shopping ur varje por.

Det charmiga pendlandet med Star Ferry tar dig över till fastlandet och en sväng upp till det Peak med kabel-spårvagnen. Betydligt brantare stigning här jämfört med dess motsvarighet i Wellington.
Molnen ligger lågt så de blåser bokstavligen runt omkring dig på toppen. Men utsikten är alltid en höjdare från denna plats.

På vägen hem blir det lite käk från Nepal på lokal restaurang i SoHo.

Inga kommentarer: