fredag, juli 21, 2006

Dags för gamla Kanton, definitivt annorlunda från Peking


De fem getterna, staty i Yuexiu-parken i Guangzhou.


Snyggt belyst bro över pärlfloden (Revolution bridge)


Det har utlovats fyrverkeri ikväll då Götheborgs officiellt
anlände idag till Guangzhou så 10 000-tals åskådare på gatorna.



Bikakor levande yngel, erbjuds som en delikatess


Även levande krokodiler erbjuds på denna restaurang.

Tar halv dags semester och flyger ner till Guangzhou tillsammans med min språklärarinna Ella (som har sina rötter där). Efter det vanliga trasslet med förseningar kommer vi äntligen in till staden vid 19.30-tiden.

Längs hela pärlfloden från revolutionsbron och ner till folkets bro är det avspärrningar så du inte kommer fram till flodkanten samt en polis var 50:e meter. Väl framme vid folkets bro är det sedan tvärstopp så närmare än så kommer man inte området som inkluderar den upprustade kajen där Götheborg har lagt till tidigare under dagen.

Liksom 10 000-tals kineser så räknar vi dock med att 12" bomber kommer att synas väl så vi står lugnt kvar och väntar. Men efter ett par timmar har det enbart varit några fjuttiga raketer och inget som orkat över angränsande höghus så vi övergår till att testa stadens mat från havet.

Äter den bästa seafood jag fått hittills på Guangzhou HongKong seafood restaurant nära floden (norra sidan) alldeles väster om revolutionsbron.

Ringer senare Tobbe och förstår att uppvisning och fyrverkeriet var bland det mest imponerande han någonsin skådat och att de syntes alldeles förträffligt från VIP-läktaren ;-)

Inga kommentarer: