måndag, juli 24, 2006

Ruskigt lång väg hem


Intensivt gröna träd längs pärlfloden i Guangzhou.

Borde igår naturligtvis insett att det kommer att regna igen i Peking framåt kvällen och tagit 15.30 planet. Men tänkte också att det är bättre att försöka maximera sin mini-weekend så ändrade till 18.20.

Drog till flygplatsen vid strax efter 16.00. Checkade in på denna osannolikt överdimensionerade flygplats som är största skrytbygget jag sett hittills av provins-pampar med storhetsvansinne.
Planet är ånyo Dragon Air som flyger åt Air China så sköna NZ-piloter och det är buss ut till plattan. Väl i planet vid strax efter 18.00 så kommer då beskedet:

Air Traffic Control (ATC) in Beijing can not handle bad weather so they ground all flights

Kl 21.00 får vi äntligen lyfta. Då har kineserna fått sitt käk medan vi stått på plattan, börjat spela kort med varandra mellan sätena osv.

Landar strax innan midnatt på Pekings flygplats och rejäl taxikö då hela stället varit stängt i några timmar.

Som grädde på moset behagar sedan myndigheterna att stänga av Airport Express Road för underhåll precis efter att du betalt motorvägsavgiften...
Så blir att köa sig fram på bonnvägarna till man äntligen är framme vid 5:e ringvägen och kan ta denna i en vid båge österut.
Kort kan sägas att jag var hemma vid 01.15 efter att ha startat 16.15. Dörr till dörr mellan Palm Springs till föräldrarna hemma (16 mil utanför Stockholm) går normalt fortare...

Men på torsdag bär det av till Sverige och hemma i nästan 3 veckor, härligt!

Inga kommentarer: