lördag, oktober 28, 2006

Campa på muren, går det?


Perfekt väder för en trek på muren

På vissa ställen krävdes stege som bonde
sålde tillträde till för 2kr per person


Varit varmare höst i år så mer löv och höstfärger kvar

Caroline och Anna i ett av tornen

Tältresning på muren

Våra tre kvinnliga guider

Matlagning på bland annat fem engångsgrillar parallellt

Sånger vid lägerelden på kinesiska muren

Efter att bott ett tag i Kina så inser man att det mesta är möjligt särskilt efter lite förhandlande. Att campa på delar av muren har visat sig bli en sådan vinna-vinna lösning för samtliga inblandande.
Caroline är i vanlig ordning ansvarig för att sätta ihop logistiken och förutom vårt gäng (jag, mina gäster och Anna B) så deltagar ett gäng tyskar som Carolines kallar "siemens-folket" samt tre amerikaner.
Med andra ord är vi en rätt stor grupp och därför har Caoline även plockat med sig två extra guider.
Efter 2h transport så lastar vi det som ska upp till övernattningsplatsen, tilldelas vår öl och vattenranson och kan påbörja själva trekken. Utgångspunkten är strax väster om Jiankou och det börjar som vanligt med ca 30 min anmarsch fram i huvudsak uppåt för att komma upp till muren då den alltid, alltid, alltid följer kammen på berget/bergen.

Vädret är underbart och färden bjuder på många bokstavliga höjdare.

Strax innan solnedgång når vi platsen där vi ska campa och där väntar den lokala bonden med sin åsna som burit upp maten, tälten mm.

Härlig känsla att sätta upp tältet, titta på solnedgången och avsluta med middag nedsköljt med några riktig bra viner som åsnan också tacksamt burit upp åt oss.

Inga kommentarer: