måndag, oktober 16, 2006

Jiuzhaiguo andra dagen, ännu bättre


Pandasjön i morgondis. Solen når inte ännu in i dalen
så vattnet ser rätt mörkt ut.


Lite senare på dagen är solen uppe och hjälper till att
lysa upp de fantastiska sjöarna.


Höstfärger vid Jiuzhaigou

Ytspänningen runt bladen ger vacker effekt i det
spegelblanka vattnet.


Mellan sjöarna finns det vattenfall av olika storlek.

På vissa ställen ser det ut som hela berget är ett enda
stort porlande fall.


Vattenfall nedanför Pandasjön.

Lärt oss läxan från gårdagen och hänger lite mer på låset idag på denna extremt populära turistattraktion vid denna årstid. Så tar bussen upp mot nordöstra hörnet vid 08.00. Idag vilar det också ett lätt duggregn över dalen så ljuset är utmärkt för att fota lite porlande vatten och vattenfall. Kul med stativ, mindre kul att det i huvudsak är trädäck du vandrar på och trädäck tillsammans med andra människor är ingen höjdare för stativfotografering...

Vid lunchtid är det dags att ta bussen ner till utgången och vidare till hotellet för snabbdusch, utcheckning och lunch. Sheraton Resort Jiuzhaiguo når inte riktigt upp till 5 stjärnor men får ändå anses helt OK med tanke på läget högt uppe i en isolerad dalgång.

Vi åker sedan de knappa 10 milen tillbaka till flygplatsen för att ta flyget till Chengdu. Ett kort hopp på 40 minuter i luften men i vanlig ordning är Air China försenade så blir en extra timme på flygplatsen.
Väl i Chengdu tar vi en svart-taxi som verkar drivas enligt principen, paret har skjutsat en vän till flygplatsen och vill tjäna pengar på returen. Så frun skickas med mobiltelefon för att ragga kunder vid utgången medan mannen håller bilen i rull för att undvika parkeringsavgift.

Kan säga att en VW Jetta (Santana i Kina) blir rätt full när man trycker in 2 bastana västerlänningar, bagage och herr och fru Kines.

Inga kommentarer: