fredag, oktober 20, 2006

Dags för företagskickoff


Mobila toalettbussar, Jiuzhaogou. Första jag sett i Kina.

Arbetsveckan lite kortare än normalt då jag hade semester måndag och tisdag. Detta kompenseras dock av att det är företagskickoff (årlig aktivitet) fredag eftermiddag och hela lördag. Så andra helgen på 14 dagar som är jobbrelaterad. Tur att det blev ett underbart avbrott förra helgen i norra Sichuan.

Intressant att fortsätta att följa händelseutvecklingen kring Nordkorea. Herr Kim har onekligen sett till att röra om i grytan. Läste i Newsweek att de gissade på att det redan finns runt 300 000 nordkoreaner illegalt i Kina som jobbar för mat och husrum (det sistnämda enligt en av mina kinesiska kollegor). Skulle regimen i Nordkorea falla så är dessutom delar av Nordöstra Kina etniskt koreanskt. Mao skulle dessa delar kanske vilja bli del av ett nytt Korea. Men om det skulle gå igenom vad händer då med Tibet, Taiwan, Inre Mongoliet, mfl. ställen?

Så mao är status quo att föredra ur ett kinesiskt perspektiv. Men herr Kim har just ändrat på detta så hur ska man nu nå tillbaka dit? Ska bli spännande att följa.

Inga kommentarer: