fredag, december 08, 2006

Från koldoft, till värme & normalsmog


Uteserveringen på RED, blå himmel, +27 grader i december

Julgranen på plats även i år

Macro är rätt kul. Bättre motiv utlovas framöver

December är här och någon snö finns inte då det är extremt sparsamt med nederbörd under vinterhalvåret i Peking. Inte heller är advent någon stor högtid och även om IKEA har fått in julglögg (första julen med mat och dryck på IKEA på många år här i Peking) så känns det rätt att fly koldoften för en helg.
I år blir det Hong Kong (shopping & vänner) samt Macau (världsarv).

Har bokat weekendpaket och fått loss en dags semester så lyfter vid 08.05 med Dragon Air. Piloten meddelar med tydlig australiensk accent att det är sol och 27 grader varmt i Hong Kong. Precis vad man vill ha med andra ord.
Bor även denna gång på Kowloon-sidan så blir en del åkande med alltid lika charmiga Star ferry över det allt kortare sundet.
Sedan jag var nere sist i juli har nu pir 7&8 flyttat till de nya terminalerna byggda på konstgjort land på "Hong Kong ön"-sidan.
Första stopp blir i IFC för lunch utomhus på Red (alltid på programmet), samt kart/bok-shopping och Apple-shopping i några av favoritbutikerna i gallerian. Hittar även två stycken PS3 som är hett eftertraktade av vänner hemma i Sverige.

Därefter vidare till favoriten, Johnny's för lite julklappar till blogförfattaren. Blir två ytterligare linser (105/2.8 VR Micro Nikkor och 70-210/2.8 VR med tillhörande 1.7x TC) samt omni-bounce till blixten.

Efter att ha pustat ut på hotellet och tagit en drink på Fenix (utsikten extra bra kring jul då helt osannolika juldekorationer täcker flertalet av fasaderna) ansluter vi till middag med Johanna och hennes kusin. Blir godkända spanjoren Ricos och sedan grymma strawberry daquris (de har in- och utsidan på glasen doppade i malen mjölkchoklad) på Fjäderboan (Feather boa) innan kvällen avslutas på goccia/di vino. Otroligt trevligt att sitta på en bar med italienska vänner och diskutera livet över några glas mousserande vin i värme som närmast känns tropisk efter koldammskylan i Peking.

Inga kommentarer: