söndag, december 17, 2006

an inconvenient truth


Strålande vintermorgon med sol och utsikt mot
400 megawatts koleldade elkraftverket mitt i stan.


Strålande vacker dag, ca -5 grader och vindstilla efter gårdagens vinterstorm. Tar gymmet och bastun som start på dagen. Bastu måste vara nordbors svar på yoga, alltid avkopplande.

Efter en lunch på grandma's vid Ritan Park så gör jag även en premiärpromenad genom parken. Otroligt mysigt att sitta i Stoneboat café och dricka te samtidigt som du tittar ut över den frusna sjön.
Går igenom nästa varv på husprojektet med Caroline och Roger. Det visar sig nu att marken ägs av vår tänkta hyresvärds föräldrar och föräldrarna behöver också få ett nytt hus någonstans på tomten innan vi kan få tillträde. Ett nytt hus på tre rum beräknas kosta ca 60 000 RMB. Att detta skulle finansieras genom att hyresvärden går till banken och lånar pengarna med vårt hyresavtal som säkerhet verkar vara ett helt främmande begrepp för en kines.

Vi får se var hur nästa kort spelas under veckan...

Kopplar av med att se an inconvenient truth som redogör för Al Gore's försök att vända en hemmaopinion till att förstå konsekvenserna av global warming. Förutom att filmen innehåller en ofatttbart proffsig keynotes presentation som gör en djupt imponerad så är naturligtvis det underliggande temat otroligt viktigt. Om du inte sett den än. Gör det!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: