fredag, februari 02, 2007

Dofter, dofter & dofter


Snygg design på Jasmine, med stort ljus-schakt. I förgrunden
en trevånings vinkällare i glas och stål där du måste koppla in dig
i en sele och lyftas med travers för att hämta flaskan. Undrar vad
arbetarskyddsstyrelsen hemma skulle tycka om det upplägget...


Trevlig ljuskrona i restaurangen på andra våningen av Jasmine

Med ny Espressombryggare både hemma och på jobbet har det var ljuvliga dofter som alternativ till koldammet. Efter jobbet idag blev jag inbjudan till soft-opening av Jasmine. Riktigt snyggt designad restaurang i tre våningar i sydöstra hörnet av Worker's stadium.
Först möts du av de obligatoriska blomsterarrangemangen som doftar ljuvligt. Därefter är det "Innovative Chinese Cusine" som erbjuds. Smakar mycket gott och till det trevligt vin. Ännu en härlig doftupplevelse.
Stället kommer att bli en hit och ligger delvis omgiven av en liten sjö. Konkurrensen när det gäller restauranger här i Peking är verkligen mördande.

Efter den obligatoriska fredags-massagen avslutas kvällen på Goose & Duck som nu flyttat utanför fjärde ring och in i bottenvåningen på ett 30+ våningars bostadshus.
Här återkommer tyvärr den alltför vanliga doften av "nytt" i Kina som tyvärr inte är något positivt utan är en mix av starka kemikalier från byggmaterial.
G&D kommer att behöva slitas ner under ett år innan rätta känslan infinner sig. Pubar behöver ha lite mer sunkighet över sig...

Inga kommentarer: