lördag, februari 10, 2007

Genomgång av sommarstugan


Sydvästfasad på sommarstugan

Lunchmöte tillsammans med Roger för att gå igenom underlag med vår designer/byggare Mr Chi. Han har lyssnat på ett antal av våra tidigare synpunkter för att pressa ner priset på bygget. Resultatet ser mycket bra ut och känner att vi gör god progress.
Komplett golvvärme-lösning med Danfoss-styrning och italiensk gaspanna verkar kosta strax under 40 000 kr vilket känns lovande. Jag hatar kalla golv ;-)

Jag passar samtidigt på att tipsa honom om tre-kammars brunn något som är okänt i större delen av Kina då man antingen har kommunalt avlopp i städerna eller "long drop"/Konfusisk toalett på landet.

På eftermiddagen hinner jag med en sväng tvärs över staden till HiFi-kvarteren där du kan gå in i motsvarande ett IKEA-varuhus med en massa småbutiker som till 100% fokuserar på högtalare, förstärkare, kablar mm.

Som sagt så är Kina världens fabrik så många kända märken i väst säljs också under kinesiska namn lokalt. Slår till på en Shengya A10CS förstärkare och ett par Moonriver högtalare i pianolackutförande. Förstärkaren säljs under märket Vincent 236 i Europa och högtalarna säljs av Red Rose Music (ägs av Mark Levinson) under namnet Classic Speaker i USA. Priserna i Kina är under 20% av priserna i Europa/USA.

Grejorna kommer förhoppningsvis på plats efter ledigheten.

Inga kommentarer: