söndag, mars 18, 2007

3 kineser & 2 svenskar räcker för att trigga störningsjouren


Tre kineser jobbar parallellt i 2h, resultat enligt nedan

Köksbordslampan, matchar även Le Cube rätt bra

Lilla kotten, här med lysrörslampa. Sägs kosta
40 000 kr i Sverige, kostar i vilket fall 1700 kr här


Golvlampa med lång räckvidd. Kostar 1400 kr här,
sägs kosta över 10 000 kr hemma


Morgonen startade med en sväng till Huairou för att besöka den gigantiska byggmarknaden tilsammans med anbudsgivare nummer två på vårt husprojekt.
Vi pekar ut våra favoriter, svart skiffer för hall och det kombinerade kök/vardagsrummet, svart klinker till toa/dusch, granit med gröna toner för gångar på utsidan, vitt kakel i stora plattor till toa/dusch samt trälaminatgolv till de fyra sovrummen.
Vädret är rejält råkallt idag så skönt att sätta sig i bilen och åka direkt till Alameda för en sen lunch efter denna insats.
Vid 16-tiden kommer äntligen killarna från Visdanfo med mina sedan tidigare beställda lampor. Efter inrådan har jag beställt montering för 50 kr/lampa och då det tar tre killar 2h att få upp lamporna så kan konstateras att det var ett klokt val.
Då killarna har med sig rejäl slagborr och bultar så passar jag även på att sätta upp sovrumsteven på väggen tillsammans med Hobbe.
Efter de två första borrhålen knackar det på dörren och vakten tycker vi ska sluta borra då grannen ovanför klagat (klockan är fem på en söndag). Vi skrattar, stänger dörren och borrar vidare. Efter ytterligare fem minuter ringer det på porttelefonen från receptionen och budskapet är naturligtvis detsamma. Vi slår på högtalaren och skrattar tillsammans. Så kommer det sedan att fortsätta i tills vi har borrat klart. Vi borrar, porttelefonen ringer, vi skrattar, de lägger på, osv.

Men nu är lamporna på plats, skönt! Nu återstår bara gästrummet, tavelspot och eventuellt något i den inglasade balkongdelen.

1 kommentar:

Lo sa...

läckert!! funkar det med uttag osv i sverige?