lördag, mars 10, 2007

Genomgång av materialval och ritningar


Utsikt rakt söderut. I förgrunden mur som tas bort. Kamerans position
är i den blivande hallen som kopplar samma det gamla och det nya huset.
I bakgrunden bergskedjan med muren.


Samling på morgonen ute i River Garden för genomgång av ritningsunderlag, välja kakel&klinker-kombinationer baserat på underlag från Chi.
Ritningar behöver i sedvanlig ordning tvättas ytterligare en vända. Tex kan man som bekant inte ha takfläkt i taket på en bastu, osv.

Vi får även första utgåva av konstruktionsavtalet. Normal princip är 30% vid kontraktskrivning, 30% efter halva tiden, 30% efter att det är klart och 10% efter ett år när besiktningen är genomförd. Kina är ett kontantsamhälle och Chi vill naturligtvis ha mer pengar i början och så lite som möjligt i slutet.
I sann kinesisk anda ger vi våra ståndpunkter och sedan så går var och hem till sig och tänker över saken. Viktigt att inte tappa ansikte i något möte.

På kvällen blir det en sväng förbi Coco Banana som har något speciell DJ på plats. Kända DJ drar mer folk i Peking än Rock-konserter. Bilarna utanför klubben på parkeringen visar att det också är Peking anno 2007. På hur många andra platser hittar du en knallgul Ferrari bredvid en fet Mercedes Maybach?

Inga kommentarer: