söndag, mars 04, 2007

Flytt i snöstorm under Lantern (lykt)-festivalen


Utsikt från gamla lägenheten en söndagmorgon i mars

Utsikt över Palms Spings park från nya lägenheten

Efter att ha tömt gamla lägenheten så enbart hyresvärdens möbler
är kvar så ser det en rätt trist ut. Som vanligt ångrar man aldrig ett
val när man väl gjort det!

Man tror knappt sina ögon när man vaknar vid åtta-tiden på morgonen och konstaterar att det är alldeles vitt ute och att det fortsätter att snöa. Snö i början på mars i Peking känns helt främmande och mitten av förra veckan gick det att göra lunchpromenaden utan jacka.
Nåväl effekterna av global warming? påverkar även Peking. Detta blir mao en perfekt dag att hålla sig inne och hela dagen går också åt för att genomföra flytten. När det är dags för 60 kg stenbuddhorna kommer lämpligt nog Roger förbi. Tar en paus och passerar på skoj radio/tv-handlarna för att se vad Sony-TV står i för pris nu. Kul att se att helg-kampanj är 4500 RMB högre är när jag handlade innan kinesiska nyåret.

Under dagen upphör snön men istället kommer en rejäl storm så årets lantern(lykt)-festival måste gå till historien som en av märkligaste på länge. Det hindrar dock inte kineserna att fira på sedvanligt sett med ofattbara mängder fyrverkerier som skjuts upp precis överallt. Det kinesiska nyåret ska avslutas som det börjar med andra ord.

När jag nu flyttar så ska även Internet/telefon flytta med. Men som vanligt har man ingen aning om när och hur det sker så risken är uppenbar att det kommer att bli tyst på bloggandet under några dagar till förbindelsen är tillbaka.

Inga kommentarer: