måndag, augusti 27, 2007

Godbitar från Hong Kong


iLife08, signifikant uppdatering av Apple-applikationer

Kollega var tvungen att åka till Hong Kong över helgen för att förnya sitt visum. Detta passade även perfekt för att bli kurir för några prylar som stått högt på boka av listan. Dels nya iLife 08 och iWork 08 programpaketen från Apple men även ett Gitzo GM2540 Monopod som jag väntat på sedan i maj.
Så vad säger första utvärderingen?
Tja när det gäller iLife 08 så är det bara att konstatera att sättet att organisera bilder i iPhoto via händelser (events) är helt rätt och ett klart lyft. Att äntligen även kunna klippa ihop och redigera videoklipp från digitalkameran med nya iMove är också en ren dröm!

Avslutningsvis är Web Gallery funktionen suveränt enkel att använda. Förvisso finns fler frihetsgrader med egen gratis-applikationer som Gallery om du kör en egen server men detta för enkelheten och flexibiliteten så vinner Web Gallery med hästlängder. Ett enkelt exempel finns här.

Status på hårdvaran? Tja när man gifter ihop prylar från Gitzo och Really Right Stuff så blir det inga överraskningar. Proffsgrejor som håller en livstid.

Inga kommentarer: