En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
fredag, augusti 31, 2007
Masi - Amaronens Rolls-Royce?
Masi gör gudomligt bra Amarone-vin
Fredag och möjlighet att dricka Amarone-vin med rabatt blev för svårt att motstå.
Tyvärr är stället Westin hotell ingen höjdare. Det ligger i västra Peking (första no-no) och maten serveras sedan i typ deras kafeteria (andra no-no).
Men vad gör väl det när det är presidenten för Masi, Dr Sandro Boscani, som introducerar vinerna. Han har arbetat med Amarone-viner i mer än 40 år och kan sin sak. Han föreslår på stående fot att efterrätten ska kompletteras med Parmesan-ost som doppas i Acacia-honung för det är det som bäst gör vinet rätt om det dricks till dessert.
På något sätt lyckas den italienska kocken faktiskt fixa detta vilket han ska ha en eloge för. Amarone tappas på flaska efter ca 3-4 år och får chansen att dricka årgång, 1990, 1993 och 2003 mot varandra. Det är otroligt hur vinet förändras över åren!
Vinet kan tydligen lagras 30 år utan problem och förhoppningsvis kommer det gå att komma över några flaskor inför framtiden.
Tyvärr verkar enbart 2004 finnas hemma på systemet om någon skulle bli sugen att prova.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar