lördag, september 08, 2007

34 till 27 koncepet fungerar!


Mr Zhao på resterna av gammalt vakttorn.
Potentiell plats för ett lusthus ;-)


Filmklipp tagit strax ovanför stugan. Muren syns i början tvärs
över dalen. Befintliga stugan ser man taket av i slutet av filmen.

Lördag morgon och blir upphämtad av Mr Chi (vår konstruktör) för att ta en sväng upp till CYC och kolla in huset och tomten. Shi har en ny Buick och är mäkta nöjd över att av firmans fyra bilar så har två jämna slutsiffor och två har ojämna slutsiffror. Med andra ord optimalt inför stundande regleringar av biltrafiken. På vägen dit hämtar vi upp sonen (Mr Zhao) till ägaren som bor i förorten Changping (avfarten till Ming-gravarna). Han visar sig vara hur trevlig som helst och berättar att först hade de inte tagit oss på allvar. Hur skulle någon kunna vara intresserad av min fars gamla hus utan el, vatten och fönster?
Det visade sig att det större huset revs av fadern för att säljas som material för ca 20 år sedan och anledningen till att det befintliga finns kvar är att Zhao gifte sig där. Zhao visar sig även vara en guldgruva på andra sätt då han varit byns elektriker och enkelt kan fixa elen. Han visade oss även var vi kan koppla på vatten (som visar sig vara källvatten från 150m djup borrad brunn)!
På vägen tillbaka (byn ligger längs 5 km lång återvändsgränd) ser vi några bönder som med käppar slår ner kastanjer från träden. När vi sakta glider förbi så skriker något rakt ut "Laowai is back, Laowai is back". Mao utlänningarna tillbaka. Jag har inte varit där på nästan två månader så uppenbart att vi kommer att bli ett intressant samtalsämne i denna by...

Den lyckade utflykten firas sedan med med vinmiddag på Hilton. Denna helg är det sydafrikanska favoriten Meerlust som åter på besök. Deras Rubicon är fortfarande lika fantastisk men även deras Merlot tillhör mina favoriter.

Och angående rubriken så var det 27 grader och sol när vi lämnade byn på ca 850m höjd. I Peking 1,5h senare så visar termometern 34 grader. Så idén med höjdmeter funkar som förväntat. Så förhoppningvis slipper vi en brummande luftkonditionering.

Inga kommentarer: