söndag, september 16, 2007

Utflykt till blå himmel


1270 m ligger detta torn på och nytt mur-rekord


Naturskön kamvandring på gränsen mellan Peking och Hebei

Söndag morgon och dags för en utflykt CYC för att testa hiken upp till muren som beskrivits som mycket bra av ett flertal personer och senast av Mr Zhao. Det visar sig ta en timme från parkeringen nedanför dammen och hela vägen är naturstenar med cement alt. betongplattor så mycket smidigt. Väl uppe på kammen där du passerar gränsen mellan Peking och Hebei så hittar du något oväntat en nygjord bilväg som kommer från Hebei sidan och går hela vägen upp till ett av murtornen.
Anledningen syns lång väg. Denna topp har valts ut till en radiolänk-station och med den utsökta utsikten är det lätt att förstå varför.
Turligt nog kan man dock gå åt andra hållet där första orörda tornet står. Klättrar upp och njuter av utsikten från en blå himmel. Kul att se att även luft-teorin håller (förutom temperatur-teorin).
Ytterligare 40 min promenad tar dig till en orörd välbevarad del med torn och mur där högsta punkten ligger på 1470 m vilket är högsta noteringen i närheten av Peking.
Denna sträcka sparas dock till ett senare tillfälle.

Väl tillbaka i Peking blir det middag på Loft. Inte käkat där sedan Gary bjöd ut mig för säkert 2 år sedan. Hiken känns dock lite i kroppen så efter att ha hämtat upp min något vandaliserade Madass så bär det av till Taipan Massage-stället på Gong Hua Rd.
20% rabatt för de flesta, fri dryck och vickning samt duktiga massörer och riktiga kläder (inte papperskläder) gör detta till nya favoriten.

Inga kommentarer: