lördag, september 29, 2007

Mor & Far på besök


Efter en disig morgon så blir det riktigt klart och fint.
Här på väg ner på Chang'an österut från 3:e ringvägen


Ingvar fixar ett par stenankor till trädgården

Britta hittar inte oväntat snygga svartvita
foton på kinesiska barn


Planet var 1,5 h sent in så blev en lugn morgon med en Double shoot Grande Late och septembernumret av Vanity FairStarbucks (strategiskt placerat mittemot ankomstdörren). Tacksamt nog får de bagagebandet just utanför tullen så ser dem tidigt. Min mor har dock en hopfällbar rullstol (för långa transporter) och den kommer naturligtvis på specialbagage så väntan blir lång innan de äntligen kan rulla ut på sitt första besök i Asien.
Wu Gang väntar plikttroget med sina svarta VW Jetta vid avgångshallen och kör oss sedan lugnt och tryggt till Palm Springs. Efter uppfräschning och vila så bär det av till Panjiayuan (dirt market) för att känna på shopping i Peking.
Inte oväntat blir det napp och 2x17kg stenankor samt några svartvita inramade foton kan läggas till bagaget för hemfärden.
Fortsätter sedan med en massage på favoriten Taipan. Startar med 90 minuter fotmassage som här också inkluderar axlar&nacke. Fortsätter med huvudmassage samtidigt som vi får pedikyr. Killen som får min far för pedikyren får först en chock men efter träget arbete med "stämjärnet" så är fötterna i nyskick.
Avslutar med svenskt surbröd och svensk lagrad ost hemma vid köksbordet, så gott!

Inga kommentarer: