måndag, mars 17, 2008

Bit för bit flyttas över


Bilder från gårdagens sandstorm över Peking.
Kändes inte så illa som det ser ut på bilden


Den låsta linjen med att det enbart går att flytta med hyresvärdens tillstånd visar sig bara gälla en flyttfirma. Så under vår arbetstid har vi skickat Wu Gang som för ändamålet skaffat sig en liten pirra att flytta kartong för kartong från gamla lägenheten till den nya.
Logiken är något svår att finna men resultatet blir i slutändan detsamma förutom att möbler, TV och stenbuddor får vänta till Palm Springs har fått tag på gamla hyresvärden.
På nya stället kom idag ugnen som begärt. Installationen kräver 3 personer på plats och består i att ta bort dörr och bakstycke på ett 60 cm underskåp och sedan dra stickproppen till ledigt uttag under diskbänken.
Skruva fast ugnen görs inte. Att installationen blockerar översta utdragslådan med 5 mm kommenteras med att så är det alltid.
Får bli helgpyssel att riva ut bottnen och sätta dit två ribbor 10 mm längre ner samt skruva fast ugnen så den inte vippar med öppen lucka...
Denna installation vill de ha 600 RMB för (betalas förvisso av hyresvärden) vilket kan jämföras med 140 RMB för att hyra två minivans med chaufförer för transport från IKEA.
Vad som är prisvärt är onekligen relativt...

Inga kommentarer: