lördag, mars 15, 2008

Flyttkriget

Söndag morgon och vi träffar åter Ivan och hyresvärden trodde vi. Det visar sig att tydligen blir signatur från hyresvärdens rådgivare tillsammans med fullmakt att han kan företräda hyresvärden som är sydkorean och endast besöker Peking 5-6 gånger per år.
Vi kommer också överens om när ugnen ska installeras, internet kopplas in och att reparation av golvet ska ske.
Efter denna arbetsseger ringer Jean upp flyttfirman och meddelar att idag ska kartongerna flyttas över. Killarna kommer förbi vid 14.00 och vi börjar lasta kartonger.
Snart ringer dock receptionen från Palm Springs och meddelar att vi måste ha tillåtelse från nuvarande hyresvärden för att flytta. Vi påpekar att vi enbart har för avsikt att flytta personlig egendom och att hyresvärden är i Japan utan möjligt att kontakta.
- Då kan ni inte flytta säger Management office.
- Jodå det kan vi visst hävdar vi.
- Nej det kan ni inte, vi kallar på polisen.
- OK gör ni det så tar vi ett snack med dem.
Polisen kommer efter 30 min och den trevliga konstapeln kan inte förstå vad han kan bidra med.
- Fråga management office säger vi. Det är inte vi som har kallat hit er.
Polisen konstaterar dock att det är komplicerat med utlänningar och ber att få kalla hit polis från den särskilda polis som hanterar utlänningar.
Efter 30 min kommer även denna polisman hit. Debatten fortsätter med hög ljudnivå och svaret från polismannen blir att ni får göra som ni vill så länge ni inte börjar slåss med varandra...
- Vi frågar igen representant från management office hur han kan hindra oss från att flytta personliga kläder ur en lägenhet som är formellt uppsagd sedan mer än 6 veckor tillbaka.
- Men vi måste få tag på hyresvärden fortsätter han.
- Men varken ni eller vi eller mäklaren kan ju få tag på dem och kontraktet har upphört
- Spelar ingen roll säger han.
Läget är med andra ord helt låst så det slutar med att alla kartonger får bäras upp igen i lägenheten och vi tar med oss det mest kritiska i Wu Gangs bil och kör över till nya lägenheten.

Inga kommentarer: