fredag, mars 28, 2008

Grillat hästkött & svårfunna barer runt Shinjuku


Utsikt från hotell Prince, Takanawa norrut

Petter & Maki provar hästkött som grillas på het sten direkt vid bordet

Efter ännu en lång arbetsdag (finns en tradition att sitta kvar länge på kontoret i Tokyo) blir en tur söderut med JR ringlinje till en av Tokyos största knutpunkter, Shinjuku. Stationen kan närmast jämföras med Beijing West även om det är färre fjärrtåg och betydligt fler pendel/regionaltåg samt naturligtvis tunnelbanelinjer.
Under ledning av Petters fru, Maki, lyckas vi leta oss ner i ett område med lite äldre hus och enkla men mysiga restauranger. Vi provar en koreansk som enbart har olika varianter av hästkött på menyn (förutom grönsaker). Smakar bra och att steka köttet på typ het täljsten är första gången för mig i Asien. Funkar lika bra som att grilla över öppen eld som det är normala på koreanska restauranger.
Efter maten blir det en sväng förbi en lokal bykrog när vi garanterat är de enda icke stammisarna. Litet, gemytligt och möjlighet ges att prova lokalt brännvin gjort på potatis.

Inga kommentarer: