lördag, mars 22, 2008

Påsk i Peking, flytten klar!


Påsk i Himmeta. Fågelstuga (direkt-importerad från USA)
finns numera på plats


Påsken inföll tidigt i år men trots har vi hunnit få lite vårvärme och sista sandstormen verkar ha passerat (i måndags).
Dagen ägnas åt att slutföra flytten till nya lägenheten. Flyttfirma är fortsatt ej tillåtet så det blir Wu Gangs bil och en fyrhjulig kärra som får göra jobbet. Det blir en hel del blickar från lokalborna i gränden när man kommer dragandes med en 46" Sony TV och 100 kg budda-statyer ihoptejpade med varandra.
Men vid 18.30 är allt klart och det är dags för traditionsenlig påskmiddag hos Roger med familj tillsammans med veckans besökare Pontus & Lisa. Nytt för i år är att måla ett okokt påskägg med vattenfärg innan middagen.
Efter omröstning kring vackraste/mest innovativa målning så återanvänds ägget efter middagen till drycken altarljus.
Rått ägg vispas tillsammans med strösocker med tesked (att använda baksidan på skeden är en vinnare). Det hela avslutas sedan med att konjak tillsätts och du får en fin tre-delad skiftning i glaset.
Sista punkt för kvällen blir att testa en annan nyhet; Singstar på Playstation 3. Låt-utbudet på den medföljande startskivan är inte optimal men fler låtar kommer förhoppningsvis gå att få tag på även i Kina.

Inga kommentarer: