fredag, mars 28, 2008

Grillat hästkött & svårfunna barer runt Shinjuku


Utsikt från hotell Prince, Takanawa norrut

Petter & Maki provar hästkött som grillas på het sten direkt vid bordet

Efter ännu en lång arbetsdag (finns en tradition att sitta kvar länge på kontoret i Tokyo) blir en tur söderut med JR ringlinje till en av Tokyos största knutpunkter, Shinjuku. Stationen kan närmast jämföras med Beijing West även om det är färre fjärrtåg och betydligt fler pendel/regionaltåg samt naturligtvis tunnelbanelinjer.
Under ledning av Petters fru, Maki, lyckas vi leta oss ner i ett område med lite äldre hus och enkla men mysiga restauranger. Vi provar en koreansk som enbart har olika varianter av hästkött på menyn (förutom grönsaker). Smakar bra och att steka köttet på typ het täljsten är första gången för mig i Asien. Funkar lika bra som att grilla över öppen eld som det är normala på koreanska restauranger.
Efter maten blir det en sväng förbi en lokal bykrog när vi garanterat är de enda icke stammisarna. Litet, gemytligt och möjlighet ges att prova lokalt brännvin gjort på potatis.

onsdag, mars 26, 2008

Äntligen Japan


Promenad från hotellet ner mot Shinagawa under
blommande körsbärsträd


Exempel på dagens lunch för ca 900 Yen (53 kr)

Nils kollar menyn på nattöppet ställe som ger lite bier-stube vibbar


Utsikt från hotellbar vid Shinagawa.
Tokyo Tower syns i vänstra delen


Stämningsbild från hotellbar i Shinagawa

Så var man sitt livs första besök i Japan. Trodde att det skulle bli tidigare men andra länder som Nordkorea, Kambodja, Laos, Filippinerna, Vietnam, Thailand, Malaysia, Singapore, Bali, Indien, Macao, Hong Kong och Nya Zeeland har kommit före.
Turligt nog råkar jag precis komma hit under körsbärsblomningen. Tokyo är väldigt annorlunda jämfört med Peking (som förväntat) men inte så dyrt som ryktet sagt (förutom hotellfrukost som snabbt stryks från listan).
Sony Ericsson håller till i närheten av Sony som ligger i en relativt ny-exploaterad del av Tokyo som heter Shinagawa. Allt är inom bekvämt gångavstånd från hotellet (bara att promenera tvärs igenom stationen varje morgon).

Premiär för nya terminal 3, smärtfritt


Avsläpp vid nya terminal 3, betydligt mycket mer
pampigt än den gamla


Dags för en 10 dagars tjänsteresa till Tokyo tillsammans med min kollega, Nils. Det slumpar sig så att idag är också dagen för den stora flytten av flygbolag till terminal 3 som är Pekings senaste stålthet.
Denna enda terminal är större en hela Heathrow (inklusive deras nya terminal 5). Man har kört den lite försiktigt sedan slutet av februari med BA som flygbolag men idag är det dags för merparten att flytta över.
Det första du märker av när du kommer in i terminalen är att det är en kopia av Hong Kong (men de har också samma arkitekter bakom sig). Det är ett gott betyg då HK tillhör en av de bättre internationella flygplatserna i världen.
Men när du kommer längre in i byggnaden så börjar du inse dess storlek. Alla internationella avgångar går från den internationella delen vilken kräver att du tar ett tåg (som i HK) men här är resan betydligt längre trots att tåget går klart fortare.
De första du möts av när du kliver av tåget är passkontrollen. Efter denna är det säkerhetskontroll (som tidigare) och en ny tullkontroll (verkar dock inte bemannad) innan du är ute i terminalen.
Betydligt bättre louncher är nästa nyhet och incheckningen tog inte mycket längre tid än den gamla.
Enda incidenten är att traditionen att ändra gater utan förvarning finns kvar. Vår gate är en buss-gate och då ska man alltid vara extra försiktig. Vid vår gate finns det ingen personal och ingen annonsering när det är 20 min kvar till avgång. Det är alltid ett orostecken men knatar man 50 m till så finns det en annan gate där det uppenbarligen är boarding och mycket riktigt är det vår flight som flyttats hit. Buss-gate som buss-gate är med andra ord regeln som fortsatt gäller.
Väl på plattan blir vi ytterligare ca 40 min försenade men som det visar sig när vi landat i Tokyo så är bagaget med så premiärdagen får godkänt.
Till flygplatsen kommer det snart också att gå att åka snabbtåg samt att en helt ny motorväg kommer att öppna. Antar att denna motorväg också kommer att ge goda möjligheter för VIP under OS att få sin egen motorväg till flygplatsen. Ännu ett svårslaget rekord av Kina.

tisdag, mars 25, 2008

Några av Kinas vackraste områden fortsatt stängda


Utsikt från templet i Yushu, sydvästra Qinghai

Glada soldater i Yushu fanns på plats under festivalen

Förra sommaren genomförde jag en helt fantastisk expedition kallad:

12 Days Qinghai-Western Sichuan Tibetan Area Exploration
- Yushu Horse riding Jul 21~Aug 01


Tyvärr har jag ännu inte hunnit få upp bilderna på bloggen men nu när flytten är klar ska det förhoppningsvis bli av.
Om det går att göra en liknande resa i år som var planerat återstår att se men just nu är helt fantastiska områden av Kina helt stängda av myndigheterna för besökare. Påtryckningar från länder inom EU mfl. kommer förhoppningsvis att öppna upp dem men om det kommer att gå att besöka tempel, genomföra festivaler mm. känns mer oklart.
Det kommer onekligen att bli ett mycket intressant år...

måndag, mars 24, 2008

Premiärbesök i ägget


Cello-konsert i en av konsert-salarna i ägget

Ägget
blev klart strax före jul och på att göra listan under våren har stått att ta sig en närmare titt. I går fanns det möjlighet att lyssna på en Cello-konsert i en av de tre salarna.
Ägget heter officiellt, National Center for the Performing Arts, och är en mycket imponerande byggnad från båda in- och utsida.
Kamera är inte tillåtet och måste lämnas in men det går att smyg-fotografera med mobiltelefonen innan föreställningen börjar.
Det kommer garanterat att bli fler besök hit under året. Vore kul att få lyssna på en orgel-konsert från den mycket imponerande orgeln som tar upp hela kortsidan i ovanstående sal.

lördag, mars 22, 2008

Progress vid sommarstugan!


Närmaste elstolpe. Notera att kabel är
monterad (dock ej inkopplad)


Vattnet inkopplat och på frostfritt djup

Påbörjat projekt för att bredda vägen så du kan få upp material med pickup

Söndagsutflykt tillsammans med familjen Bäck till CYC för att kolla upp progressen på sommarstuge-projektet.
Fantastiskt vårväder i Peking med blå himmel och runt 25 grader i solen. Uppe i byn är det ca 16 grader i skuggan men riktigt tyst och fräscht.
Efter en fika vid byns månghundra åriga tempel promenerar vi upp till stugan.
Det visar sig att halva vägen har breddats, El och avlopp är på plats (el dock inte inkopplat) och vatten framgrävt och anslutet till byns källa (borrad brunn).

Så över förväntan!

Nu får vi se hur de går med nästa steg som blir att riva befintligt hus och försöka bygga något nytt...

Påsk i Peking, flytten klar!


Påsk i Himmeta. Fågelstuga (direkt-importerad från USA)
finns numera på plats


Påsken inföll tidigt i år men trots har vi hunnit få lite vårvärme och sista sandstormen verkar ha passerat (i måndags).
Dagen ägnas åt att slutföra flytten till nya lägenheten. Flyttfirma är fortsatt ej tillåtet så det blir Wu Gangs bil och en fyrhjulig kärra som får göra jobbet. Det blir en hel del blickar från lokalborna i gränden när man kommer dragandes med en 46" Sony TV och 100 kg budda-statyer ihoptejpade med varandra.
Men vid 18.30 är allt klart och det är dags för traditionsenlig påskmiddag hos Roger med familj tillsammans med veckans besökare Pontus & Lisa. Nytt för i år är att måla ett okokt påskägg med vattenfärg innan middagen.
Efter omröstning kring vackraste/mest innovativa målning så återanvänds ägget efter middagen till drycken altarljus.
Rått ägg vispas tillsammans med strösocker med tesked (att använda baksidan på skeden är en vinnare). Det hela avslutas sedan med att konjak tillsätts och du får en fin tre-delad skiftning i glaset.
Sista punkt för kvällen blir att testa en annan nyhet; Singstar på Playstation 3. Låt-utbudet på den medföljande startskivan är inte optimal men fler låtar kommer förhoppningsvis gå att få tag på även i Kina.

torsdag, mars 20, 2008

Hästens - misstag att inte ta med nu delvis löst


Bäddmadrass från Hästens i Köping, värd att vänta på.


Inflyttningen rullar vidare under veckan. Idag fick jag med mig en efterlängtad present hem från jobbet, en bäddmadrass. När jag flyttade ner för drygt 3 år sedan så reste jag hit med 2 resväskor. Det har funkat helt OK men något jag ångrat under åren är att jag inte tog med mig riktiga sängar. IKEA säljer som bekant sängar med längden 189 cm och de lokala madrasserna är betydligt hårdare än vad du är van vid.
När det blev beslutat att en kollega skulle flytta ner hit strax före jul så passade jag på att köpa en rejäl bäddmadrass med rätt mått som kunde åka med i containern. Idag var den äntligen här och tajmingen blev nästan perfekt med den nya lägenheten.
Om den var värd att vänta på? Japp, helt klart!
Ska sägas att DUX har showroom i The Place men med de priser som de försöker ta ut här så är det inte mer än just ett showroom.

onsdag, mars 19, 2008

Inflyttad med nytt internet


IKEA köksbord Norden finns numera i nya lägenheten

Då var man åter tillbaka på nätet. Denna gång från Park Avenue (mao ca 200 m rakt västerut) jämfört med Palm Springs. Idag kom sofforna från IKEA & internet. För internet valde jag denna gång 1 år förbetalt 2 Mbit ADSL. Förhoppningsvis kommer det därmed att fungera utan avbrott för första gången sedan jag flyttat hit (lite mer finslipning för varje år).
Allt som är nytt doftar rejält och särskilt det som köps i Kina så känns bra att det numera finns fem luftrenare på plats (samlat mina och Jeans) för att vädra ut odören från särskilt madrasser och soffor.
Nya lägenheten har förutom balkong i söder en potentiell terass i norr (fönster behöver bytas mot glasdörr och trädäck läggas in).
Så finns lagom många pysselprojekt att dra igång i takt med att vårvärmen tar fart :-)

måndag, mars 17, 2008

Bit för bit flyttas över


Bilder från gårdagens sandstorm över Peking.
Kändes inte så illa som det ser ut på bilden


Den låsta linjen med att det enbart går att flytta med hyresvärdens tillstånd visar sig bara gälla en flyttfirma. Så under vår arbetstid har vi skickat Wu Gang som för ändamålet skaffat sig en liten pirra att flytta kartong för kartong från gamla lägenheten till den nya.
Logiken är något svår att finna men resultatet blir i slutändan detsamma förutom att möbler, TV och stenbuddor får vänta till Palm Springs har fått tag på gamla hyresvärden.
På nya stället kom idag ugnen som begärt. Installationen kräver 3 personer på plats och består i att ta bort dörr och bakstycke på ett 60 cm underskåp och sedan dra stickproppen till ledigt uttag under diskbänken.
Skruva fast ugnen görs inte. Att installationen blockerar översta utdragslådan med 5 mm kommenteras med att så är det alltid.
Får bli helgpyssel att riva ut bottnen och sätta dit två ribbor 10 mm längre ner samt skruva fast ugnen så den inte vippar med öppen lucka...
Denna installation vill de ha 600 RMB för (betalas förvisso av hyresvärden) vilket kan jämföras med 140 RMB för att hyra två minivans med chaufförer för transport från IKEA.
Vad som är prisvärt är onekligen relativt...

söndag, mars 16, 2008

Kvällstur till IKEA med oväntad transport hem


En av två små minivans som transporterade hem våra varor

Efter att ha flyttat i ren ilska under gårdagen så var det idag dags att fylla på möbelförrådet. 180 kinesiska kvadratmeter och inget mer än en säng gör att det blir lite torftigt.
Så efter jobbet är det dags för IKEA-svängen. Varuhuset är öppet alla dagar till 22.00 så funkar bra med kvällsshopping. Efter att ha plockat ihop nödvändiga varor som köksbord, stolar, soffor, gästsäng, litet skrivbord, bokhylla, etc. så uppstår normalt problemet med transport. Visst IKEA fixar det men du tvingas vänta 2 dagar och du ska passa en tid som oftast är svårt att få till. I Kina är dock som bekant allt möjligt (och omöjligt) så nere på tag det själv-lagret stryker inte oväntat en del personer omkring och erbjuder transport.
Vi hyr två killar med varsin minivan som kör hem grejorna, lastar ur och släpar upp till lägenheten för 140 RMB för båda :-)

lördag, mars 15, 2008

Flyttkriget

Söndag morgon och vi träffar åter Ivan och hyresvärden trodde vi. Det visar sig att tydligen blir signatur från hyresvärdens rådgivare tillsammans med fullmakt att han kan företräda hyresvärden som är sydkorean och endast besöker Peking 5-6 gånger per år.
Vi kommer också överens om när ugnen ska installeras, internet kopplas in och att reparation av golvet ska ske.
Efter denna arbetsseger ringer Jean upp flyttfirman och meddelar att idag ska kartongerna flyttas över. Killarna kommer förbi vid 14.00 och vi börjar lasta kartonger.
Snart ringer dock receptionen från Palm Springs och meddelar att vi måste ha tillåtelse från nuvarande hyresvärden för att flytta. Vi påpekar att vi enbart har för avsikt att flytta personlig egendom och att hyresvärden är i Japan utan möjligt att kontakta.
- Då kan ni inte flytta säger Management office.
- Jodå det kan vi visst hävdar vi.
- Nej det kan ni inte, vi kallar på polisen.
- OK gör ni det så tar vi ett snack med dem.
Polisen kommer efter 30 min och den trevliga konstapeln kan inte förstå vad han kan bidra med.
- Fråga management office säger vi. Det är inte vi som har kallat hit er.
Polisen konstaterar dock att det är komplicerat med utlänningar och ber att få kalla hit polis från den särskilda polis som hanterar utlänningar.
Efter 30 min kommer även denna polisman hit. Debatten fortsätter med hög ljudnivå och svaret från polismannen blir att ni får göra som ni vill så länge ni inte börjar slåss med varandra...
- Vi frågar igen representant från management office hur han kan hindra oss från att flytta personliga kläder ur en lägenhet som är formellt uppsagd sedan mer än 6 veckor tillbaka.
- Men vi måste få tag på hyresvärden fortsätter han.
- Men varken ni eller vi eller mäklaren kan ju få tag på dem och kontraktet har upphört
- Spelar ingen roll säger han.
Läget är med andra ord helt låst så det slutar med att alla kartonger får bäras upp igen i lägenheten och vi tar med oss det mest kritiska i Wu Gangs bil och kör över till nya lägenheten.

fredag, mars 14, 2008

Mäklarkriget

Det drar äntligen ihop sig till flytt. Vi har nu lärt oss spelreglerna och kör dubbla lägenheter med två olika mäklare parallellt. Den som först fixar fram underskrift på kontraktet och alla papper får affären (mäklar-arvode är normalt åtmintone 50% av första månadshyran på företagskontrakt).
Planen var också att träffa första hyresvärden idag och den andra i morgon.
Men som vanligt här i Kina så uppstår oväntade förändringar...
Vår mäklare Ivan lyckades snoka redan på den andra lägenheten som vi förhandlade om med vår mäklare Hannah. Att förlora en affär är som ni förstått detsamma som att förlora 50% av hyran vilket är mycket pengar.
Så Ivan ringer iskallt upp Hannas hyresvärd och meddelar att han kan göra en bättre affär (hävdar att han hjälpt till att sälja lägenheten till hyresvärden).
Så när vi promenerar över för att få underskrift så möts vi av Ivan i stället för Hannah...
Alla papper verkar i ordning och vi genomför slutförhandlingen.
Underskrift av hyresvärden ska ske i morgon söndag då personen vi förhandlar med är hans personliga rådgivare.
Under eftermiddagen kommer ett SMS från Hannah som säger att hyresvärden tyvärr inte har gått att nå under dagen...

tisdag, mars 11, 2008


Parkeringsplats längs Badaling Express...


Världens största terminal är redo att ta emot oss.

Beijing Capital International Airport to Open Terminal 3

As one of the most important construction projects for the Beijing 2008 Olympic Games, BCIA T3 will start operation in two stages on 29 February 2008 and 26 March 2008 respectively after four years of construction commencing from 28 March 2004.

T3 consists of three concourses: C, D and E with total scale of 1,000,000 square meters. Concourse C is domestic and international check-in, domestic departures, and domestic and international baggage claim. Concourse D is temporarily dedicated for charter flights during the Olympic and theParalympic Games. Concourse E is international departures and arrivals. For the convenience of traveling public, please refer to the following official notifications:

1. Moving Plan
1) 0:00, 29 February 2008- The 1st stage moving,Carriers which are scheduled to move within the first stage are: Shandong Airlines (SC), Sichuan Airlines (3U), Qantas Airways (QF), Qatar Airways (QR), British Airways (BA) and El Al Israel Airlines (LY).

2) 0:00, 26 March 2008 - The 2nd stage moving,Carriers which are scheduled to move within the 2nd stage are: Air China (CA), Shanghai Airlines (FM), Scandinavian Airlines (SK), Austrian Airlines (OS), Deutsche Lufthansa (LH), Asiana Airlines (OZ), Air Canada (AC), United Airlines (UA), All Nippon Airways (NH), Thai Airways (TG), Singapore Airlines(SQ), Finnair (AY), Cathay Pacific Airways (CX), Japan Airlines (JL), Dragonair (KA), Turkish Airlines (TK), Emirates (EK), Air Macau (NX),S7 Airlines (S7) and Egypt Air (MS).

2. Flight Schedule
The above schedule is based on the schedule published by the General Administration of Civil Aviation of China. Before 0:00 on the moving date (29 Feb and 26 Mar), if any flight delays their take off or landing, the operation will remain in T2 or based on the announcement of the individual airline.

3. Ground Transportation
1) Passengers may take Airport Shuttle Bus from Xidan, Beijing Railway Station, Gongzhufen, Fangzhuang, Zhongguancun and Wangjing to T3. Personal vehicles or taxis could take Airport Southern Line exit from Airport Expressway to arrive at T3.

2) A special road and Airport Shuttle Bus will be available for the convenience of transfer passengers among T1, T2 and T3.

3) 2nd Airport Expressway, Airport Southern Line and metro connections are still under construction; the opening time will be announced by Beijing Municipal Traffic Commission in due time.

Should you have any questions, please do not hesitate to contact BCIA information center: +86 10 64541100

måndag, mars 10, 2008

Nytt pass, nytt visum? Inte så enkelt


Svenska ambassaden, utmärkt service för
upphämtning av pass och utfärdande av intyg


Idag var det dags att hämta ut extrapasset på ambassaden. Sverige erbjuder tyvärr inte möjlighet att addera sidor till befintligt pass vilket tex. USA gör. Med stora röda stämplar varje gång du ska in och ut ur Kina i kombination med allt fler visum så äts sidorna upp snabbt. Sverige erbjuder inte heller möjligheten att behålla pass-numret om du skaffar nytt pass vilket kan skapa en hel del problem då tex all din bankinformation, körkort mm. är kopplat till ditt pass-nummer.
Något som Sverige däremot erbjuder är möjlighet till extrapass med samma giltighetstid som huvudpasset. Så efter att ha ansökt om ett sådant på Kronobergsgatan när jag var hemma sist var det idag dags att hämta upp det på ambassaden. Allt gick mycket smidigt och glad i hågen så tog jag med mig det gamla och det nya till HR-avdelningen för att be om nytt residence visa.

HR går igenom listan:
  • Gamla passet (Yep)
  • Nya passet (Yep)
  • Alien book (Yep)
  • 2 nya foton då Alien book bara räcker i tre år (Yep, rätt nöjd att jag hade dessa med)
  • Intyg på utfärdandedatum av det nya passet (Njet)
  • Uppdaterad registrering av hemma-adress på lokal polisstation (Njet)
Så på första Njet frågar jag varför detta papper behövs. Utfärdandedatum på det nya passet står ju tydligt på första sidan. Svaret blir det självklara, myndigheterna kräver det, annars inget visum. Imorgon bär det med andra ord åter av till ambassaden för att hämta upp ett papper som visar att passet har utfärdats...
Nästa Njet är lite mer komplicerat. Eftersom jag just är på väg att flytta finns det inget nytt lägenhetskontrakt tillgängligt. HR föreslår då att jag ska checka in på ett hotell i stan då alla hotell är uppkopplade mot polisen. Jag kan sedan göra be att få ett registerutdrag ur hotellets dator. Jag frågar försynt hur en natt hotell kan hjälpa till att styrka mitt ett års visum men tydligen är det inga problem. Pappret är av rätt sort och processen kan fortsätta...

söndag, mars 09, 2008

Bar på gång?


Tre före detta kontorshus görs om till bar/restaurang/butik-
komplex längs Norra Sanlitun


Söndag passar utmärkt för en promenad längs Sanlitun och förutom en bruch på Kiosk som serverar sina alltid lika suveräna hemmagjorda mackor och hamburgare (kyckling-baguette med stark dressing är bäst) är det dags att kolla in barprojektet.
Husets fasad blev klar redan före jul men som väntat har det går mer trögt med inredningen. De två nya Kone-hissarna är dock numera på plats och inredningen har börjat. Vi har översta våningen i byggnaden som är ut mot Sanlitun (blåa fönster) inklusive hela taket. Taket är nu ännu större än när jag inspekterade det förra hösten då taket på hiss-schaktet har tillkommit.
Mindre är bra är naturligtvis att inte mycket har hänt på taket och varje dag efter 1 april som vi inte kan ha det öppet kommer att betyda intäktsbortfall.
Första hyresgästen att öppna är en mexikansk restaurang med samma ägare som The Richshaw. De räknar med att vara igång till påsk (men ser ut att bli svårt att hinna).

lördag, mars 08, 2008

Sommarstugan närmare än någonsin?


Hyresvärdens son och därmed personen som för all talan och
förväntas göra det mesta av jobbet på tomten, november 2007


Våren är som sagt här och därmed har intresset för att börja jobba med sommarstugan åter uppstått hos vår hyresvärd (sonen). Mitt försök att få honom att göra något förra senhösten gick om intet då det var; snart tjäle i marken, jobbigt att ta ledigt några dagar för att göra detta lilla jobb, etc.
Men nu har han kommit tillbaka med en offert på det basala:
  • Gräva ner kabel för 380V el och åter ansluta huset på elnätet
  • Gräva ner 120 m avloppsrör och ansluta tomten till byns avloppsnät
  • Ansluta huset till rinnande vatten
  • Ansluta tele/kabel-TV till huset (enda intresset är att få tillgång till ADSL)
Sonen har tagit fram genomarbetad offert på detta och räknat ut att det går att få med allt på ett lastbilslass upp till byn (för att spara pengar).
Han förväntas dra igång med detta nästa vecka och har lovat att vara klar inom 14 dagar.

Vad det kostar? - Tja, offerten slutar på 16 527 RMB och inkluderar då rader som:
  • 3 fas elkabel, 45 RMB/m
  • 1000 tegelstenar á 0,41 RMB (mao 30 öre styck för tegelstenar)

Till detta kommer sedan en timlön för arbete som ligger på 10 RMB/h.

fredag, mars 07, 2008

Kanske en lägenhet?


Lägenhet i Park Avenue, byggnad nr 4 med balkong i rakt söderläge

Lägenhetsletandet har varit och är fortfarande tämligen frusterande. Till helgen görs sista punktinsatsen och förhoppningsvis kommer denna lägenhet med balkong i söder att bli av. Ägaren bor i Hong Kong, all maskinell utrustning som kyl/frys, tvättmaskin med tumlare, spis, ugn och micro finns installerat (detta är inget man tyvärr kan ta för givet). Lägenheten har också två duschar i likhet med den jag har idag i Palm Springs (duscha i badkar är och förblir kluddigt). Lägenheten är aldrig uthyrd och är endast sparsamt möblerat. Detta är också ett plus då du därmed får en möbelbudget (oftast 1-2 månadshyror) att möblera lägenheten med. Om hyresvärden gör detta på egen hand brukar tyvärr resultatet oftast bli att du får slänga möblerna då kinesisk smak vs. resten av världen är mycket annorlunda...

onsdag, mars 05, 2008

Ny koreansk favorit i trakterna av Lido


Koreansk mat innebär i princip alltid grillning vid bordet

Dags att möta våren som kommer med stormsteg (runt 18 grader idag) med ett besök på koreanska restaurangen sydväst om Rosedale Hotel ute i Lido.
Alltid trevligt med Kimchi och grillat kött på träkolsgrill vid bordet. Kimchi har dock surströmmingsvarning över sig. Man märker inte doften vid bordet men när man tar den med sig hem och sedan öppnar kylskåpet morgon efter är det lite av en doft-chock som möter dig.

tisdag, mars 04, 2008

Onsdag i Peking, live jazz på Purple Haze Bistro


Live jazz på Purple Haze Bistro. Gitarrist är samma person som
Jaqui döpte till Scooby Doo när han spelade på Big Easy...


Halvtid på första veckan i Peking efter ett par veckor på resande fot. Hela ledningsgruppen från Sverige på besök så blir obligatorisk middag på Da Dong på kvällen (3:e ringvägen istället för det mer moderna och trevliga vid 2:a ringvägen).
Efter middagen en snabb sväng till Purple Haze Bistro som ligger på andra våningen i China View (mittemot The Den och det som en gång var gamla Bus Bar). Får sällskap av Petter och Johan från Kista-kontoret. Kul att prata igenom vad som hänt och inte hänt under de senaste 5 åren på firman...

söndag, mars 02, 2008

Återvänder till Peking


Bali research-trip feb 2008

Landar in med nattplanet från Singapore till ett Peking som fortfarande just är på väg att vakna upp efter vintern. Temperaturen ligger runt 5 plusgrader men solen skiner och det känns att det är vår i luften.
Första besöket på 2 veckor hos Dr Yanni går över förväntan. Rörligheten i fingret är enligt plan och får en ny uppdaterad träbit att använda för spjälkning av fingret nattetid.