lördag, december 26, 2009

Great Ocean Road, trevlig upplevelse


Vy från Great Ocean Road innan Apollo Bay


Beskrivning av delsträcka. Den byggdes för att ge sysselsättning
åt hemvändande soldater från första världskriget

Lunch i charmiga kuststaden Lorne

Vy från vårt rum, Chris's Beacon Point Villas strax innan Apollo Bay

Exempel på villa. Rätt enkla men bra läge

Alla platser (utom ett) har barnsäng av denna modell, smidigt

Vy från Chris Restaurang som ligger i direkt anslutning.
Inte den snabbaste servicen men god mat och bra läge


Skymning med Apollo Bay synligt i bakgrunden

Efter att ha tagit spårvagnen in till stan (ryggraden i Melbournes kollektivtrafik är spårvagnar) hittar vi Europcar-kontoret. Den förbokade 4WD bilen har ersatts med en VW Jetta! Vi lyckas dock in bagaget även i denna och kan pruta bort drygt 100 AUD så blir till slut rätt OK.
Vi tar motorvägen ut genom stan och strax förbi Geelong, där vi viker av mot kusten och Angel Sea för att börja följa Great Ocean Road. Trafiken flyter förvånasvärt lätt med tanke på att detta är första semesterhelgen för många lokalbor. Efter en lunch i Lorne där vi även hittar bra bokhandel för barnböcker och en våtdräkt till Oliver så kör vi vidare mot Apollo Bay. Efter en kort tur genom stan (rätt liten) så ger vi oss in bland kullarna bakom och efter 3 km har vi nått Chris's Beacon Point Restaurant & Villas.
Utsikten är det inget fel på och även om rummet är rätt enkelt så ger generöst badrum med tvättmaskin plus i kanten. Middag på närliggande restaurangen gör att man slipper med bilåkningen denna dag. Bra start på semestern!

Inga kommentarer: