söndag, december 27, 2009

Mornington Peninsula och vidare mot Tasmanien


Färjeläget i Queenscliff


Färjan till Tasmaninen med Mornington-halvön i
bakgrunden (vi tog dock flyget)

Stora containerfartyg på väg in till Melbourne och ettriga
vattenskoteråkare som "leker" på svallvågorna från färjan


Oliver njuter av stor härlig gräsmatta vid vingården


Vacker vy över del av vingården Montalto

Solglasögon har blivit väldig populära att leka med

Förgätmigej i vacker blom

Efter en natt i Geelong (inget stad som kommer att lämna ett bestående minne) ger vi oss av mot Queenscliff som är utgångspunkt för färjan över Porth Philip Bay till SorrentoMornington-halvön. Lite Kystveien-känsla (norr om Köpenhamn) till en början men så fort du ger dig in mot mitten av halvön öppnar sig vackra böljande landskap och en stort ubud av vingårdar. Vi stannar vid Montalto som visar sig ha en (alltför) populär restaurang i glaslåda men också en trevlig utomhusdel där vi njuter av lokala oliver, gott bröd och en mycket god pizza med ost. Runt restaurangen som ligger mitt bland raderna av vinrankor finns gott om intressanta skulptur längs ett promenadväg. Oliver uppskattar den stora gräsmattan (obefintligt med gräs vid vårt hus i Tokyo).
Fulla av ny energi sätter vi oss i bilen och åker tillbaka mot Melbourne och flygplatsen. Vi har kvällsflyget till Launceton i norra Tasmanien att passa.
Så fort man kommer ut från flygplats-terminalen känner man att luften är helt annorlunda mot Melbourne. Känns som bra svensk sommarkväll och fortfarande skymning vid 21.30 bidrar till upplevelsen. Denna gång har Europcar lyckats ge oss den 4WD vi förbokat och vi styr in mot stan för övernattning på Backpacker(!)-ställe.
Funkar bra men nog inte så ofta det bor små barn här så Oliver och mamma får sova i sängen medan pappa får madrass på golvet.
Det stora "restaurang-köket" och gott om rejäla tvättmaskiner & torktumlare uppskattas dock!

Inga kommentarer: