torsdag, december 31, 2009

Hobart välkomnar med 38,3 grader, varm avslutning på året


Redo för årets sista två hike-utflykter. Oliver med ny hatt

The Hazards, Freycinet National Park

Wineglass bay, Freycinet National Park

Peppermint Ridge Retreat, trevligt ställe att bo på

Skymningen börjar vid 20.15, vy mot öster från vår stuga

Efter frukost är det dags för att besöka närliggande Freycinet National Park som har ett flertal fina vandringsvägar. Först tar vi en tur vid fyren som ger strålande utsikt över The Hazards (bergskedja i granit som går ända ut i vattnet) och avslutar sedan med en hike upp till utkikspunkten över Wineglass Bay.
Idag är det rejält varmt och när vi närmar oss Hobart meddelas det på radion att temperaturen har passerat 38 grader. Vem kunde tro att det att det kunde bli så varmt på 43,1 grader syd från ekvatorn.
Dagens etappmål är lilla samhället Woodbridge (annars på denna blogg mest känd som vinmärke från Kalifornien) som ligger 30 min söder om Hobart. Här är vi inbokade på det charmiga stället Pepparmint Ridge Retreat som består av en byggnad med två lägenheter. Inte så stort me andra ord men vilket läge och vilken känsla för detaljer. Rejäl BBQ på egna terassen, platt-TV med kalasfin bild (så man kan följa TV-sändningen från nedräkningen i Sydney), trevliga böcker och magasin, kylskåp fullmatad med allt som behövs för frukosten, tvättstuga, bubbelbad, Espressomaskin, rejäl öppen spis (inte så aktuell för oss), mm.
Kort och ett utmärkt ställe för att fira in det nya decenniet. Naturen ger oss sitt eget fyrverkeri i form av ett rejält värmeåskväder med blixtar i alla väderstreck från kl 21.30 och en timme framåt.
Sydney har en tjuvstart av fyrverkeriet vid 21.00 och vi undrar hur det ska fungera då det fortfarande är rätt ljust här vid denna tid men inser snabbt att Sydney ligger rejält mycket längre norrut...
Gott Nytt År från Tasmanien och första nyårshälsningen från södra halvklotet!

Inga kommentarer: