tisdag, juli 26, 2005

Byta lampor både enklare och mer komplicerat än man man tro

Sedan ett par veckor har två halogenlampor varit trasiga i lägenheten. De är infällda spotlights i kök och gästtoa och naturligtvis irriterande att de inte fungerar. Jag rev ner armaturen och tog bort lamporna och noterade då att kablarna såg lite brända ut så misstänkte lite slarvig montering.
I vilket fall så försökt jag under senaste veckan få tag på halogenlampor i butikerna men utan framgång så provade till slut det som borde varit mitt förstahandsalternativ, receptionen.
Naturligtvis hade hon två lampor bakom disken som hon gav mig gratis utan att blinka.
Upp och montera men fortfarande svart...
Erkänner mig besegrad och ber dem ringa efter elektriker. Kl 21.30 på kvällen kommer två elektriker med en stege och ringer på dörren. De tar på sig de blå skoskydden och skrider till verket. Först byter de lampa (som naturligtvis inte funkar) sedan informerar de mig att de måste laga armaturen och att det kommer att kosta pengar. Visst säger jag, fixa problemet.
Efter ytterligare ca 40 min är båda lamporna fungerande och nya kablar monterade, räkning slutar på 2 RMB per lampa (mao ca 3,50kr för båda). Jag ger dem 10 RMB var som de något förvirrat tacksamt tar emot.

Slutsats, beställ service direkt!

Inga kommentarer: