fredag, juli 29, 2005

Så svenskt, dryga dörrvakter och hela götgatan full med rökare

Sista dagen på jobbet innan semestern är avklarad och äntligen är OOO (Out Of Office) påslagen i mejlklienten (inte mycket nytta för vänner och bekanta dock då IS/IT inte tillåter OOO att skickas utanför jobbet).
Tar en fredagsöl på Rörstrandsgatan med Kista-kollegor varav en, Petter, nästa vecka åker på kontrakt till Tokyo. Hoppas hinna hälsa på honom på plats.
Vi fortsätter en sväng till söder. Efter att ha Petter och jag har ramlat in på helt fel ställe, Club Tivoli, istället för Tivoli knatar vi upp längs götgatan. Lillebror är på ett ställe som heter Ljunggrens som tydligen är nytt och hippt. Vi är fyra och får naturligtvis inte komma in trots att stället har gott om ledig plats. Övriga tröttnar och själv ringer jag lillebor som kommer till vakten och snackar in mig. Suck, glömt hur litet och tramsigt Stockholm kan vara...
Notera annars att Götgatan på sommaren är rätt likt Lan Kwai Fong i Hong Kong med fullt av folk utanför barerna. Skälet är naturligtvis rökförbudet sedan 1 juni men ge det 5 år till så får du säkert ta ut ölglaset precis som i Hong Kong eller för att ta ett närmare ställe, London.

Inga kommentarer: