fredag, juli 15, 2005

Tillbaks i stan, landet, kronkolonin, ja ni vet

Ruskigt tidig morgon med väckning 05.30. Åska och regn utanför fönstret, kommer iväg med lätt packning vid 06.30. Framme vid flygplatsen strax efter 07.00 och planet går 08.00. Mao lite tight. Extra stressigt att upptäcka att myndigheterna inför nya regler för tulldeklaration innan du reser ut och när du kommer in igen. Snabbar på incheckningen genom att ta business (funkar oftast om du är västerlänning och flyger Air China) men möts sedan av brutal kö till passkontrollen. Tobbe och Lotta testar diplomatfilen och lyckas ta sig igenom. Själv genar jag så gott det går i sicksack-fållorna och lyckas hålla jämna steg.
Kommer på planet med 15 min marginal.

Väl i HK möte Tomas (Dompa) upp vid Airport Express och vi glider efter en god thailunch upp till hans lägenhet för att dumpa grejorna och ta en taxi till shoppingställe nummer 1, Ulitmate PC & Mac Gallery, i Windsor House. Jackey Wong har prylarna redo och vi drar sedan vidare till Johnny Photo & Video Supply, i Admirality Centre. Johnny hälsar som vanligt på svenska men har inte alla prylar hemma så vi får återkomma på lördagen för lite specialprylar som han måste fixa fram via sina kontakter. Får dock med mig en Sony T7 partykamera och en färgfoto-skrivare till mor & far.

Kvällen håller värden Dompa i och vi börjar med käk på en restaurang som borde heta "ett rum med kök" om det funnits i Sverige. Gemytligt, billigt och hög volym. Vill du dricka vin så gäller "bring your own".
Efter maten blir det färja tvärs över sundet, Victoria Harbor, för ett besök i skybaren Felix. Onekligen en upplevelse och varje detalj är otroligt designad. Herrtoaletten är en av de mest osannolika du kan hitta.
Sedan vidare till FINDS där vi träffar Dompas ena party-gäng som i rask takt för oss vidare till "modellstället" Dragon-i. Den långa dagen börjar ta ut sin rätt så gästerna åker hem vid strax efter 03.00 för att ladda inför lördagen. Har sparat Dompa-adressen hem som ljudfil på telefonen vilket visar sig smidigt när det är dags att borda taxin. Dompa håller ut ett tag till och hinner bland annat vidare till Drop.

Inga kommentarer: