En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
torsdag, augusti 31, 2006
Simning, passar bra när luften är pyton
Palm Springs 50m bassäng, fylld med källvatten sägs det.
När luften är eländig som den varit denna vecka (notera att detta är en OS-vecka om 2 år) känner man inte för större ansträngningar än promenader och cykelturer utomhus.
Turligt nog har Palm Springs en fräsch och rejält tilltagen simbassäng som känns betydligt mer tilltalade för motionerande.
Om vattnet verkligen är källvatten är svårt att avgöra men fortfarande känns det fräscht.
onsdag, augusti 30, 2006
Kinas andra alla hjärtans dag
Chinese Culture Club har precis som Cycle China helgresor runt om Peking.
Som vanligt har guiden en fin flagga men som tur var så slipper man
kepsarna som verkar vara 100% obligatoriskt på kinesiska resor.
Beslutat mig för att smita över dagen till Tianjin till helgen för att se lite kultur kring de gamla Koncessionerna som ett antal Europeiska stater tvingande till sig på 1800-talet.
Tänkte haka på tur som arrangeras av Chinese Culture Club så man gissa att det blir lite äldre klientel på resan.
Idag är för övrigt alla hjärtans dag i Kina (vi är i juli månad enligt månkalendern) och i år är det dessutom 2 alla hjärtans dag i Kina på grund av ett det är typ skottår i månkalendern.
tisdag, augusti 29, 2006
Riktigt tårta när det är dags att byta tjänst
Förra veckans buddhist-ställe hade matkvalitet i fokus och design.
Dessert serverades tex i ett av av dimma från kolsyreis
Första ledningsmötet på jobbet på nuvarande avdelningen efter semesterperioden. Ett antal nya chefer har börjat under augusti den senaste i måndags så nu känns det som denna del av uppdraget är slutfört (organisationen på plats, chefer rekryterade).
Nu är det dags för nästa del som innebär att få ut full kraft ur detta entusiastiska team och mao dags för mig att flytta dit jag gör bäst nytta (Program Office).
Så idag var det tårta för att tacka av mig för 1,5 år inom Software här i Kina.
Kinesiska tårtor är helt värdelösa liksom desserter i allmänhet (se tex Spännars inlägg kring detta). Ib och jag har därför lagt mycket omsorg på att hitta riktig tårta om det ska firas.
Dagens tårta med riktigt grädde, kokos, färska frukter i fyllning och riktigt tårtbotten kommer från Soupmart Café som ligger i Lifestyle Plaza.
Dock inte helt säkert på att det gick hem hos mina kollegor. Hade därför säkrat upp med 2 liter Coca Cola och 2 liter Sprite och Colan gick inte oväntat åt direkt.
Middag på vattenhjulet med svenska kollegan Stefan M och därefter snabbstopp vid DVD-butik och silkan (typiska gäststopp mao). Noterade att västerländska filmer nu göms än mer raffinerat. På dagens ställe gäller att gå in i ett provrum (i en klädaffär) och knacka på väggen. Då visar det sig att ena väggen i provrummet är en lönndörr.
På silkan släpps annars Canada Goose jackor för 220 RMB (lågsäsong nu).
måndag, augusti 28, 2006
Taxi börjar bli hightech
Taxin har LCD-tv i baksätet som visar ringvägarna runt Peking
och korsningar med trafikstockningar markeras med rött.
Därefter växlar skärmen till att visa live-kameror från
respektive korsning med problem.
Nämnde tidigare att kineserna gör tekniksprång. Tex gå från pappersbiljetter och boardingkort med massa stämplar till att de förbjuder pappersbiljetter rakt av för flyget.
Noterade när jag tog en icke svart-taxi till jobbet att fler och fler bilar nu har fått LCD-TV som inte bara gör en reklamsnurra utan också har vettig information som tex trafikstatus direkt skickad till taxibilarna.
Gissar att de har inom ett par år har knutit ihop Live TV med GPS.
GPS är fortfarande lite hysch-hysch här och tex kända märken som Garmin har inte officiellt någon kartdata över Kina men inofficiellt går det bra att köpa deras GPS med lokalt inladdad basemap...
Och till våra mobiltelefoner går det nu att köra lösningar med Bluetooth GPS även i Kina. Tyvärr enbart tecken på alla kartor inte hittat någon med pinyin också. På Gome och likande elektronik-kedjor finns dock kombinerade kart-GPS och DVD-spelare sedan ett år.
Själv håller jag mig till egna färdspår och Google Earth för att i efterhand rita upp och lokalisera platserna.
söndag, augusti 27, 2006
Dags att äta rätterna som senare ska lagas
Stekta bönor med köttfärs på fläskkött (Gan Bian Bian Dou)
Kyckling, nötter, lök, peppar/chili (Gong Bao Ji Ding)
Benfri kyckling friterad i hav av chili
Blir söndagmiddag på vattenhjulet med Roger och Caroline. Vi beställer in några favoriter samt lite grönsaker som exempel på vad vi vill lära oss (mitt och Rogers mål är 5 rätter).
Caroline konstaterar att alla ovanstående är säkra kort så nu blir det en första matlagningrunda med lokal kock under september. Rogers kök behöver uppgraderas med att få gasen aktiverad igen och inköp av bland annat wok-panna ;-)
lördag, augusti 26, 2006
Värmen håller sig, "vitkräm" storsäljare
Storsäljare på Watson (apotekskedja)
Tyvärr har diset kommit till stan och inte ens lite regn kan lätta upp det hela.
Att trycka inomhus med diverse städaktiviteter, läsa ikapp expat-magasin och planera upp hösten blir därför dagens melodi.
I samband med shopping för att fylla på förråden så noterar jag att Watson har kampanj på Nivea Whitening foam.
Modets ideal är mao skiftande. Tror inte den skulle vara så lättsåld hemma i Sverige.
Noterar även med glädje att Blogger.com återigen fungerar i Kina. Förhoppningsvis är det här för att stanna denna gång.
Wikepedia.org är dock fortsatt bannlyst och kommer nog tyvärr att vara det för mycket lång framtid. Som sagt regimen gör förändringar i små kontrollerade steg, aldrig aldrig släppa kontrollen är mottot.
fredag, augusti 25, 2006
Fredag kväll i Peking
Reklam för Erics vid Lifestyle Plaza
Pekings maffigaste schackspel finns i trädgården vid Palm Springs.
Dock är pjäserna i massiv marmor så behövs en gaffeltruck för att kunna spela...
Borde väl knappast räcka som en rubrik men efter att ha varit på resande fot är det faktiskt den första på 6 veckor i Peking.
Startar med säkert och trevligt paket tillsammans med Roger.
Massage vid PS Lifestyle Plaza, middag på Alameda och lite drinks på Brows (Big Easy är som bekant väck).
Saknar dock trycket på Browns från fotbolls-VM nätterna.
torsdag, augusti 24, 2006
Hushållsprocedurer
St Michaels katedralen byggdes klart 1934 i Qingdao. På anslag i kyrkan stod det
att kyrkan med sina två torn var utformad så den skulle se ut som ett kors från himlen.
Svårt att inse från marken men med Google Earth är det lätt att kolla.
Extra effektfullt att de två tornen nästan helt försvinner ur detta perspektiv.
Samma vy, Google Earth 2008.
Som synes har underlaget förbättrats med åren
Två infällda spotlights har på något magiskt sätt gått sönder under min frånvaro så var dags att beställa upp elektrikern. Dyker glatt upp vid 21.30, tar på sig skoskydden, har med sig stegen samt prylarna. Byter de lampor på 5 min och vill ha 10 RMB för jobbet inklusive material. Fortfarande grymt imponerad av vad du får för pengarna här i Kina.
Har annars haft en städkväll på bloggen och snyggat till lite brister i resor längs/till Yangtze, Wales, Qinghai, Chengde och Guangzhou.
Efter inspiration från Spännars har jag även registerat mig på Bloggkartan.se under rubriken Kina
Fachinerande att notera att denna site redan samlat på sig svenska bloggar från följande länder förutom Kina när detta inlägg skrevs: Frankrike, Polen, USA, Spanien, England, Norge, Japan, Österrike, Australien, Finland, Wales, Cypern, Grekland, Nya Zeeland, Turkiet, Italien, Thailand, Litauen, Belgien, Kanada, Skottland
onsdag, augusti 23, 2006
Tredje dagen med fint väder, voice på toaletten
Närmaste kollegorna. På bilden saknas 10 personer som tillkommit
sedan denna togs i början av augusti. Medelåldern är under 30,
samtliga med minst fil kand examen och otroligt ambitiösa.
18-20 grader på morgonen vid 07.30 sedan stiger temperaturen upp till 30 under dagen. Detta är tredje dagen med kalasväder och hyffsat klar luft men säkerligen den sista.
Efter 3-4 dagar utan lite oväder och vind är staden garanterat nedsmoggad igen så att det sikten går från kilometrar till hundratals metrar. (Riktigt dåliga dagar är det runt 10 m men de inträffar sällan under sommaren).
Alla större svenska företag jag arbetat för har varje år haft en "voice-undersökning". Detta är en tjänst som erbjuds av Sifo, se mer information här. Den ska genomföras varje år och naturligtvis ska resultatet förbättras.
Frågorna är dock inte alltid helt enkla att förstå ur ett multikulturellt perspektiv så att förklara voice har varit en ledstjärna under året.
Noterade att våra ambitiösa informatörer nu även satt upp anslag på varje enskilt toabås på jobbet. Men vem vet det är kanske det bästa stället att ta till sig budskapet i lugn och ro...
tisdag, augusti 22, 2006
Trampbåt under stjärnorna vid Houhai
Qianhai-sjön (eller havet) i våras
Lärde mig häromdagen att landskap heter Shan sui.
Shan betyder berg och sui betyder vatten, så uppenbart att för att få ett vackert landskap så vill man ha både berg & vatten.
Nu är oturligt nog Peking byggt på en gammal öken så är en helt platt stad men har vackra berg i främst väster som solen går ner bakom klara kvällar. Men vatten är det dåligt med så under de olika kejsarna har det byggts ett antal sjöar som alla anspråkslöst fått namnet "hav" som officiellt namn.
I vilket fall en klar fin stjärnklar lagom varm kväll i Peking med en trampbåt (visserligen med ruskigt fult ankhuvud i glasfiber i fören), lite kall champagne och trevligt sällskap mitt ute på "havet" så är det rätt avkopplande.
Enligt Nigel Cameron i boken "Old Peking Revisited" så förbjöd änkekejsarinnan Cixi mitt under pågående krig med väst de egna trupperna att avfyra några kanoner under tiden hon gjorde utflykter på "haven".
Efter min egen tur kan jag bara hålla med Cixi men idag kommer oljudet istället från de otaliga barerna längs sjöarna.
måndag, augusti 21, 2006
We want you
William och bloggförfattaren
Dags att tömma postfacket efter 3 veckor hemma och minsann så finns där poströstningskuvert och underlag för att rösta i riksdagsvalet. Som bekant får man inte röst i kommunal- eller landstingsval samt den i Stockholm heta frågan om billtullar eller ej.
Samtidigt kom även ett direktadresserat brev från moderaterna som uppenbarligen gärna vill hålla en svensk i utlandet uppdaterad. Får nog anses vara ett rätt smart drag av ett parti att skicka information och valsedel direkt till dig. Frågan är om fler hakar på detta upplägg nästa gång.
Även dags för första hela arbetsveckan i Peking igen. Tackade då ja till ett erbjudande att börja en ny tjänst inom firman från 1 september. Ska bli kul och intressant.
söndag, augusti 20, 2006
2,50 kr/kg för öl
I vanlig ordning gott om folk på stranden och ståendes i vattnet.
Piren ut mot paviljongen. Till vänster skymtar fyren på lilla gröna ön.
Typisk tysk stil med rött tegeltak på flertalet av husen i gamla stan.
Nya stadsdelarna ser ut som typ Los Angeles, bara nya höga hus i glas.
Efter rundvandring på bryggeriet är det fri öl i baren. Att klockan
är 11 på förmiddagen sätter som synes ingen sorti på stämningen.
Ölreklam från tiden med japansk ockupation. Öl började annars
bryggas av tyskarna för att hålla soldater och sjömän glada.
Med tanke på klimatet är det lätt att förstå hur otroligt sugen
du kan bli på en öl här en sommardag.
Delar av guvernörshuset
St Michael's katedralen, mer eller mindre förstörd under
kommuniståren men nu renoverad till ursprunglig glans.
Strålande väder även denna dag och vi inleder med att åka upp till utkikspunkten, Xiaoyushan (lilla fiskberget) som byggdes 1984 på en kulle ovanför badstrand nummer 1.
Fantastisk utsikt över staden som är förvånasvärt kuperad. Vi fortsätter sedan till Tsingtao bryggeri nummer 1 som är det första (idag finns det 5) och som byggdes av tyskarna 1903. Imponerande anläggning och öl är en del av själen i Qingdao. I kvartersbutikerna säljs öl per kg från fat som byts varje dag. Några bär med sig ölen hem i plastpåsar(!) andra tar helt enkelt med sig en karaff ner och fyller. Priset är beskedliga 2,50kr per kg.
Dagen bjuder även på andra stopp som besök på Xiao Qing Dao (lilla gröna ön) som var en ammunitionsdepå under japanernas ockupation av stan samt paviljongen, Huilan Ge som ligger längst ut på den pir som tyskarna en gång i tiden byggde (Qingdao har rejält tidvatten med ca 8 m mellan ebb och flod). Numera är nog paviljongen mest känd för att vara med på varje Tsingtao-öletikett.
Qingdao har även några rejält imponerande gamla byggnader kvar från tysk-perioden. Dit räknas gamla guvernörs-palatset, Qingdao Ying Binguan som numera kallas för gästhus. Lätt den mest imponerande byggnad jag sätt i Kina skapad av icke-kineser och man kan förstå att Kaiser Wilhelm gav guvernören sparken efter detta skrytbygge.
Avslutar med en sväng till katolska katedralen, St Michael's som även denna är den mest imponerande kyrkobyggnad jag skådat i Kina.
Otroligt mäktig inredning och byggd i formen av ett liggande kors. Det är uppenbart att Qingdao måste ha varit en välmående stad under första 30 åren av 1900-talet
lördag, augusti 19, 2006
Laoshan, hav, regatta & ölfestival
Laoshan består till del av stora stenar som ligger löst längs bergsidorna.
Böljande kullar ända fram till havet. Blåa fläcken i mitten
är stånd med försäljare som erbjuder allt från färsk fisk
till kall slangurka som förfriskning.
Havet nedanför templet Taiging gon
Otroligt klart fint vatten, bättre än Dalian.
Temperaturen dock måttliga 13 grader.
En av hotellvillorna. Charmigt små men kineser och färgval...
Vy in mot gamla centrum från lilla gröna ön. Länge var
katedralens kyrktorn högst i stan men så är det som synes
inte längre. Affärscentrum ligger dock numera 6 km österut.
Vår guide möter upp tillsammans med vår hyrda taxibil för dagen. Han kör på taxameter och det kommer att kosta ca 250 RMB för en dag (6h).
Första stopp efter en frukost på KFC (guiden känner inte till Starbucks och mycket är stängt en lördag morgon innan kl 08.00) innan vi fortsätter ca 40 km nordöst mot berget Lao.
På vägen passerar vi nybyggda villaförorter med strålande havsutsikt och vi får redan på att detta är de enda husen i Kina med 3 kranar; varmt, kallt och mineralvatten.
Shan betyder som bekant berg på kinesiska och Laoshan är kinas mest kända mineralvatten. Vattnet används även i det minst lika kända ölet Tsingtao som också härstammar från Qingdao.
Efter att vandrat upp på berget och beundrat utsikten fortsätter vi ner till templet, Taiqing Gong som grundades av den första Song-kejsaren för studier i Taoism. De första husen uppfördes dock redan 140 år före Kristus.
Vi kikar även lite på Qingdaos första årliga internationella regatta. Staden är värd för OS-seglingarna och förutom att snygga upp själva staden måste man få befolkningen att fylla läktarna och med andra ord bli intresserade av segling.
Detta är en nog så pedagogisk uppgift när stora delar av befolkningen inte är simkunning och badar enbart med uppblåst badring kring kroppen.
Hotell denna gång har Caroline fixat i området, Badaguan, som består av stora, gamla hotellvillor instoppade i grönskan.
Efter vilopaus promenerar vi delar av den drygt 40(!) km långa strandpromenaden in till de gamla hotellen för välbehövlig middag.
Denna helg är det även ölfestival så vi letar oss ut till Tsingtao-området som är en korsning av en permanent nöjespark och tillfälliga öltält.
Sanslöst drag här med lokala artister som i bar överkropp hoppar runt bland borden och sjunger lokala slagdängor.
Träffar på lite tyska studenter (inte oväntat populär stad bland tyskar) som tar oss vidare till Qingdaos institution Corner Jazz Club.
fredag, augusti 18, 2006
Meeting in Beijing, Sailing in Qingdao
Qingdao grundas av tyskar 1898 när Kaiser Willhelm II
förhandlade till sig rätten till den dåvarande fiskebyn
i 99 år (jämför med Hong Kong).
Helg och Pekings trista väder håller i sig. Gårdagens cykeluflykt till Alameda i klibbig värme och med grus i ögonen från det uppvirvlande dammet bidrog till beslutet att fly staden för helgen.
Tar natt-tåg T77 från Pekings centrala järnvägsstation kl 23.36 till kuststaden Qingdao i angränsande provinsen Shandong (direkt översatt bergen i öster) tillsammans med Roger.
I vanligt ordning är vi 2 av kanske max 5 västerlänningar på detta tåg med 18 vagnar. Vi åker hard sleeper (liggvagn) och har fått bråka lite för att få dessa platser med Caroline som inte anser att en västerlänning kan överleva i överslaf där det är ca 80 cm i takhöjd (biljetterna är också individuellt prissatta, underslaf är följaktligen dyrast).
Självklart går alldeles utmärkt även denna gång att åka tåg och det finns läslampor på varje plats, toaletter med högtrycksspolning och handfat i varje vagn. Biljetten kostar 201 RMB vilket får anses vara mycket prisvärt och vid 06.55 på lördagsmorgonen kliver vi av i Qingdao och möts av sol från blå himmel och härligt svalkande vind från havet.
Som vanligt tvingas du ha visa biljetten för att kunna komma ut från stationen så det gäller att inte tappa bort den under resan.
Titeln på dagens inlägg är tagen från bill boards i Qingdao. Inget snack om att detta kommer att bli orten dit Pekingbor åker för att koppla över en weekend och inom 10 år lär det nog se ut ungefär som i Nice eller Puerto Banus vad det gäller båtarna i yacht-hamnen.
Qingdao finns även på Wikipedia.
torsdag, augusti 17, 2006
Big Easy, Latinos mfl är nu ett minne blott
Big Easy som det såg ut i februari år
Latinos som det såg ut i februari i år. Det har nu återuppstått
innanför andra ringvägen.
Flygfoto från Google Earth. Nere till höger med all bilar
runt lång Big Easy och mittemot Latinos. Nu är rubbet
utom globen (högst upp i bild) borta.
Rachel Deswoskin skriver i Babes i Beijing:
I slutet av 1990-talet började Beijing kännas mer som Hong Kong än som Beijing. När stande längre var förbjuden frukt, blev den alltmer tillgänglig, samtidigt som den förblev lika läcker som någonsin förr. Horder av laowai anlände.
...Latinos Club erbjöd salsalektioner och The Big Easy bjöd på stekt kyckling och sångerskan Jackie från St. Louis som sjöng New Orleans-jazz med hes röst...
Men sommaren 2006 är då dags för nästa etapp av denna stad under ständig förändring för numera är hela kvarteret på udden ett minne blott.
Vi får se var de öppnar igen men det kommer aldrig att bli samma sak.
För ett drygt år sedan försvann institutionen bland tidiga expats, Frank's place från trakterna av worker stadium till tror jag Lido och har aldrig besökt det sedan dess.
onsdag, augusti 16, 2006
Aldrig lämna lounchen innan boardinglampan tänds
Dags att återvända från en fantastisk sommar till hemmet i Peking.
Bilden från Sofia Linnea, en augustikväll 2006.
Fick besked att flighten till Peking var 30 min sen redan under dagen så stannade kvar länge i lounchen på Kastrup, bland annat för att uppdatera denna blogg. Men när du är framme vid gaten så kommer då beskedet att vi blir ytterligare en timme försenade pga av catering-strejk och när du väl är i gaten har du gått igenom passkontrollen för att lämna EU så inte läge att gå tillbaka...
Så aldrig aldrig lämna lounchen när det står "go to gate" blir dagens lärdom.
Väl ombord kommer det dock som en angenäm överaskning att denna A340 har blivit uppgraderad med nya säten så nu finns det äntligen benstöd på alla säten i Economy flex och ett modernt underhållningssystem där du kan pausa filmen (systemet måste dock "startas om" ett antal gånger innan det hoppas igång så vi har passerat Moskva innan det fungerar).
tisdag, augusti 15, 2006
Rykten om Kina
Handdukar på tork, Sofia Linnea, augusti 2006.
Åt god middag på Il Tempo (bra italienare) med kusin Christina & Örjan som just flyttat in för ett år till smeten kring Götgatsbacken på söder.
Inte oväntat kommer Kina upp för diskussion.
Får reda på att te i Kina blockas av straffångar så det ska man bojkotta.
Roger hade varit i liknande diskussion och då fått berättat att tågen är så dåliga att det tex delas ut blöjor till alla då toaletter saknas.
Det känns lite som klassikern Råttan i Pizzan, moderna folksägner av Bengt af Klintberg som talar om "Min kusins kompis kompis har faktiskt varit med om det" osv.
Kommer på mig att delvis försvara Kina, ett tecken på att man bott här ett tag?
måndag, augusti 14, 2006
Sjätte veckan i sandaler
Lätt att drömma sig tillbaka till vickning innan middag på
Sofia Linnea när det är första dagen på jobbet efter semestern.
Börjar sjätte veckan barfota i sandaler. Idag känns det dock hyffsat kallt så får bli foppa-topplorna istället som väl också får anses kvala in som sandaler?
Att det börjar regna gör dock inte så mycket då nio dagars ledigheten är slut och du är tillbaka på jobbet.
Drygt halva dagen går åt för att gräva sig igenom mejlkorgen som i vanlig ordning har svämmat över under ledigheten.
Betydligt roligare är att käka middag på Mälarpaviljongen och skvallra sig ikapp med Karro. Inser att vi nu känt varandra i 15 år, tiden går fort. Karro beskriver passionerat sitt intresse för Kite-surfning och de tricken hon har lärt sig. Man blir onekligen sugen att prova någon gång framöver.
söndag, augusti 13, 2006
Babes i Beijing
Kinaböcker var temat på semesterläsningen i år.
Japp en av titlarna som förlaget nog anser är så säljande att den inte borde översättas till svenska.
Detta är titeln på boken av Rachel Dewoskin som beskriver hennes år i Peking under andra halvan av 90-talet. Man inser hur fort utvecklingen går när Sanlitun beskrivs som ett kommande område, västerländska barer i princip inte finns, kineser går omkring i titantic-tröjor, osv.
Men tex kraftfulla demonstrationer (uppenbarligen planerade av regeringen) 1999 efter Natos bombning av kinesiska ambassaden Belgrad påminner om fjolårets demonstrationer och stenkastning mot japanska ambassaden. Så går att dra paralleller till dagens Peking.
Boken är kul och medryckande. Vad det gäller beskrivningen av samhället och mötena med olika kineser känns mycket igen även idag nästan 10 år senare.
Rachel förmedlar också några av sina favorituttryck som
Rouma (Rou betyder som bekant kött och Ma här är domnad).
jingdi za wa (groda på botten av en brunn). Grodan tittar upp, men ser bara en liten rundel av himlen; han tror han ka se klart, men "han vet inte hur stor himlen egentligen är".
Förutom denna bok rensade jag Åhléns kinesiska hylla på övriga Kinaböcker (kul att läsa lite på svenska om Kina som omväxling) inklusive deckare som utspelar sig i Shanghai. Återkommer i ämnet.
fredag, augusti 11, 2006
Livet på landet - semester fas II
Sommarprojekt 2006 var att fixa till trapporna vilket
onekligen blev ett lyft.
Finns få saker som är så avkopplande som röd stuga på landet. Så fas II tillbringas i föräldrarhemmet på landet i Himmeta.
Förutom den härliga upplevelsen av svensk ljudlös air-condition (öppet fönster med myggnät under natten) och föräldrarnas mat så är nu hemmet uppdaterat till Apple Mac med videokamera så ichat & skype med video nu kan genomföras inom den lundgrenska sfären.
Funkar över förväntan, ska bli spännade att prova i 3-parts videokonferens när jag är tillbaka i Peking.
onsdag, augusti 09, 2006
Skutsegling för fulla segel
Årets tur från Småldalarö till Möja och tillbaka till Stavsnäs.
Alla segel uppe!
Lillfia på släp akter om Sofia Linnea.
Masten sticker upp respektabla 30m över havsytan.
Andra bloggar om: Sverige, Stockholms skärgård, Skuta, Sofia Linnea
tisdag, augusti 08, 2006
Livet på en skuta
måndag, augusti 07, 2006
Dags för årets segling
Årets yngste deltagare, William.
Skeppare Calle och blivande skeppare Hans.
Oväntade åskådare på ett skär.
Dags att beslå klyvaren, här med hjälp av Kristoffer
Segling med Sofia Linnea har blivit en tradition och i år är vädret med oss igen.
Vi mönstrar på vid Smådalarö i södra Stockholm för en tredagarssegling som kommer att ta oss upp till trakterna av Möja och tillbaka ner till Stavsnäs.
Otroligt trevligt gäng som vanligt.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)