fredag, juli 22, 2005

En historia om livet under 4 år på samma ort

Landar på Dalians flygplats som verkar vara kombinerad militär och civil i likhet med Ronneby hemma. Allt är dock smått med Peking som referens så går enkelt att ta sig ut där Göran möter upp med firmabilen, vit Volkswagen Santana 2000. Vi tar en lunch på stan och genast slås man över hur kuperad stan är jämfört med Peking. Vi pratar inte om något Hong Kong men ändock rätt kuperat. Göran tipsar också om den historiska nyheten att igår så beslöt centralbanken att släppa upp växelkursen med 2% mot dollarn. Se där 2% lönelyft över en natt!
Vi åker sedan ut till hembyn Jinzhou en med kinesiska mått liten håla på bara 300 000 invånare där även fabriken ligger. Fabriken ser ut som en 70-tals byggnad på en bruksort hemma komplett med vakthund som släpps lös innanför grindarna på nätterna.
Efter att ha kikat igenom processflödet åker vi till Development Zone mellan Dalian och Jinzhou som är en hel stad byggd från noll kring den uppväxande varvs/mäklar/rederi-industrin.
Vi möter upp Görans flickvän KK och käkar på nordkoreansk restaurang där man måste uppge namn och nationalitet i samband med beställning...
Efteråt tester vi det något försiktiga nattlivet i Development Zone.

Inga kommentarer: