lördag, november 19, 2005

Strövtåg i Shanghai, testar asiens första? isbar

Efter stadig hotellfrukost så ger mig iväg tillbaka till de gamla franska kvarteren för lite strövtåg som tar en runt olika gallerier, kaféer och intressanta gamla hus under Luqis ledning.
Härligt att se att löven fortfarande är gröna de flesta av träden.
Fortsätter mot floden och passerar på vägen, stadsdelen/kvarteret Xintiandi som jag även minns från första besöket här för drygt 2 år sedan. Mysigt om än lite väl tillrättalagt med fina designbutiker, starbucks men skönt att slippa biltrafiken. Fortsätter ner till the bund för lite eftermiddsfika på New Heights (högst upp i Three on the bund).
Skönt att få omväxling till Kina-käket så blir italiensk god och billig restaurang, Da Marco, för middag.
Fortsätter sedan till kvällens överraskning, Taste of Scandinavia, som bland annat inkluderar en rakt av kopia av Isbaren i Stockholm. Kul att detta äntligen har kommit till Asien (även om de kör Ace of Base lite väl ofta i MP3-spelaren inne i isbaren). Hela stället är riktigt skandinaviskt med Biff Rydberg och Raggmunk på menyn och snygg inredning. Snackar lite Johan Holmberg som är Manager för stället och beklagar mig över att de inte har glögg på menyn men det ska tydligen komma till december (de varit igång i tre veckor).
Till våren blir det stor uteservering mm. med DJ som spelar. Kommer helt klart att gå hit fler gånger.

Inga kommentarer: