tisdag, december 13, 2005

Lucia på ambassaden, 9 månader på plats

Denna vecka är silly season på kontoret då lokala bolagen har styrelsemöten och alla höjdare är här, Miles, Wäreby, Japsen mfl. Vi håller även en stor officiell presskonferens idag om våra satsningar i Kina, kul!
Vid 16.00 är det dags för all hands meeting i samma lokaler och då vi haft presskonferens har vi även simultantolkar på plats vilket gör kineserna glada.
Alltid inspirierande att höra ledningens planer för framtiden och se prognoser för antalet telefoner som kommer att säljas per år i världen. Det är inte så många år kvar till årliga volymer på knappt 1 miljard mobiltelefoner om året. Med tanke på en total befolkning på 6 miljarder och inte alla kan eller vill ha telefon kan man undra hur länge det kan säljas telefoner på dessa årliga nivåer...

Fortsätter vidare till ambassaden för den årliga glöggen. Kul med öppet hus och färska lussekatter samt riktig glögg. Gott om "kändisar" på plats också från ens studenttid i Linköping som Torbjörn Beck (fd Yngve) och svenskar i Peking.
Skippar denna gång att lyssna på luciatåget och tomtenissarna i stora rummet och håller mig till minglet i vinterträdgården.
Promenerar ner längs Sanlitun och spanar in san dian san (3.3) som är senaste varuhuset med mix av kopior och original? som har öppnat.
Avslutar med middag på Alameda med Stormen. Kul att se att Alameda kommer att börja med söndagsöppet från nästa år. Chef Vivian lovar att ha en bra julmiddag för juldagen så hög sannolikhet att man ramlar in där då.

Konstaterar att 9 månader har passerat och tiden går verkligen otroligt fort, men kul är det!

Inga kommentarer: