lördag, april 29, 2006

Mot 30 miljonersstaden Chongqing


Båten three kingdoms, som blir vårt hem de närmaste 3 dagarna.


Jämförelsegrafik från svd.se som just kört ett reportage
om dammen. Som ni kan se blir den stor...


Lördag morgon och direkt till jobbet. Lyckligtvis semester imorgon så bara 6 dagars vecka denna gång. Vid 16-tiden kan man dock äntligen logga ut för 1 veckas ledighet som enbart kostar 1 semesterdag och ta sig till flygplatsen.
Dock rätt tjockt på flygplatsen så vi blir försenade en dryg timme innan vi landar i Chongqing där Caroline möter upp med en egen buss åt oss. Vi åker direkt ner till floden och för middag utomhus på lokal restaurang. Chongqing var länge en del av Sichun men efter enträgen politisk lobby-verksamhet är den numera en av 3 städer som lyder direkt under centralmakten (de andra är naturligtvis Peking och Shanghai).
Efter maten bär det av upp till utkikspunkten ovanför staden för klassisk Chongqing-nattvy.

Utsiktsplattformen är stängt och längs parkeringen har entreprenören taktiskt planterat träd & buskar som skymmer utsikten men som vanligt i Kina så går det plötsligt att öppna upp utsiktsplattformen efter lite övertalning och få en helt OK vy över stan. Dock är vi uppe så sent (efter 23.00) att merparten av neonskyltarna är släckta.

Snabb färd ner till floden igen (Chongqing ligger vackert omgiven av relativt höga kullar) där vår båt, Three Kingdoms väntar på oss för första nattens sömn innnan vi imorgon börjar får 600 mil långa färd nedför floden.

Inga kommentarer: