fredag, juni 30, 2006

Lyxmassage och fotbollskväll


Bilden inte från Mandara Spa men skulle passat in i den miljön.
Denna bild är från en kick-off i Kunming förra september.


Roger är tillbaka och mao finns den en kollega att locka med på massage. Jag var skyldig honom 500kr för en blåtands-GPS som han köpt hemma i Sverige så tänkte se till att kvitta skulden genom att ta honom på Mandara Spa som just har öppnat i Palm Springs.

För att vara inrett i en källare är det otroligt snyggt gjort. Du får vänta på din tur och dricka en kopp te i någon som kan liknas en stor yurt (mongoliskt tält).
Sedan är rummet för massage typ 70 kvadrat och innehåller separat toalett, kassaskåp, fantastiskt dusch, soffa och två urbekväma massage-sängar. Själva massagen börjar med att fötterna tvättas i rosenbad och smörjs in med någon olja (oklart varför) innan själva massagen genomförs. Massöserna frågar om du vill ha soft, medium eller hard massage.
Första gången jag också träffat en "expat-massös". En av tjejerna är från Thailand (Mandaras huvudkontor) och har skrivit på 1 års kontrakt med denna anläggning.

Efter massagen erbjuds särskild sorts te som avslutning.

Måste säga att det utan tvekan var Kinas bästa massage särskilt till helhetsupplevelsen. Men smakar det så kostar det. 510 RMB per person för 60 min svensk massage (som tog 90 min dusch, fotbad, dricka teer, mm). Överlägset det dyraste jag varit med om men kanske värt det en gång per kvartal?

Stärkta av detta blev det i vilket fall en sväng till Alameda för trevlig middag innan det var dags att hitta ställe för fotbollen. Visade sig att även idag hade rainmakers gjort ett gediget arbete och med skyarna öppna på vid gavel är Pavillion ingen höjdare och på Browns var det strömavbrott. Men lagom till andra halvlek hade vi lyckats leta oss till Palms som nog har stans bästa bild men tyvärr bara kör CCTV 5 (mao kinesisk kommentator) tillskillnad från Pavillion/Browns som lyckats länka in en sydafrikansk sportkanal.
Känns lite absurt med reklam för afrikanska banker i pausen men detta är som sagt Kina.

Inga kommentarer: