fredag, december 21, 2007

Oväntat stopp på Badaling express i ytterfilen


Oväntat stopp på Badaling Express. Väntan på ny buss bakom mitträcket

Ny buss kommer oväntat fort och är bättre än den gamla

Intressanta sängar på hotellet men golvvärmen är exemplarisk

En nattemperatur på -14 grader...

En intensiv arbetsvecka är äntligen över. Hemma är det sista spurten innan jul men för oss i Kina så är vecka 52 som vilken arbetsvecka som helst så ingen julhets. Men då mycket ska vara klart inför jul för att arbetet ska kunna flyta på under nästa vecka så blir det intensivt för att få alla bitarna på plats.
En av kollegorna Fredrik L ska flytta hem så för att tacka av honom så har vi fått ihop ett grabbgäng på 9 personer som under ledning av Christoph från Hiddenchina ska åka skidor i Wanlong. Vi har fixat en egen buss som hämtar upp först i Wangjing och sedan ute vid Legend Garden. Färden fortsätter sedan mot Wanlong via Badaling expresss och vidare in i Hebei.
Stämningen är på topp med medhavda drycker och Kebab från Pinnacle Plazas kebab-hak.
Strax innan vi har nått fram till Badaling så inträffar dock något oväntat. Bussen stendör i ytterfilen just där det är som mörkast och uppförsbacke. Utanför dånar lastbilar förbi med turbon på maxfart och de är inte intresserade av att väja i onödan.
I samband med en lucka i den intensiva trafiken hinner vi ta oss ur bussen och hoppa över staket. Du känner dig nu marginellt tryggare och känner samtidigt hur vinternattens köld börjar bita rejält i skinnet. Som tur är så finns det gott om varma kläder då vi som bekant är på väg på en skidresa...
Det är över en timme tillbaka till Peking så räknar med att vi kommer att bli kvar här ett tag men som alltid är Kina fullt av överraskningar och denna gång en angenäm sådan; Efter 25 min har en ersättningsbuss dykt upp och vi kan lasta över utrustningen och fortsätta färden.
Strax midnatt kan vi sedan kliva av och få tillgång till varma hotellrum. Något oväntat är sängarna snarare madrasser på golvet men då hela hotellet har golvvärme som går på max (som alltid) så kan du lugnt somna in efter att först ha öppnat fönstret på glänt för att få ner temperaturen till under +25 grader.

Inga kommentarer: