tisdag, februari 12, 2013

Äntligen chans att äta riktigt bra mala hotpot igen!

Jean och Judie är laddade inför hotpot-ätande
Olika fisk- och köttbollar, salladsblad, dumplings mm redo för grytan
En sida kryddstark och en sida vanlig buljong precis som det ska vara
Medan vi åt vår hotpot hade grabbarna kul med bland annat modellera
En favorit-restaurang att besöka när man är i Kina är en mala (Sichuan kryddstark sås) hotpot. Den kryddiga såsen som läggs i ena halvan av en hotpot tillsammans med buljong innehåller en av mina favoritkryddor, Sichuan peppar. Är man i fastlandskina (tex Peking, Chengdu eller Shanghai) så hittar man ofta en restaurang som tillhör kedjan, Hai Di Lau vilket alltid är ett bra val. Våra vänner Victor & Julie har hittat ett alternativ när man besöker Taipei som visar sig vara en riktig höjdare. Fri buffé för de härliga såserna och glass till efterrätt. Köttet är också bra här!

1 kommentar:

Jessica sa...

Hai Di Lao är också en av mina favoriter i Kina!
Senast testade jag grishjärna. Smak obefintlig, texturen lika så...