tisdag, mars 15, 2005

Andra dagen, dags att bygga trådlöst nätverk och stryka skjortor

Det finns bredband i lägenheten har det utlovats men fick det inte att fungera under måndagen. Efter lite tips från Gary och Frank framkom att operatören använder PPPoE. Efter att ha knappat in detta i min Airport Express så funkar allt utmärkt. Dock var täckningen i hela lägenheten som väntat inte den bästa med bara en basstation i gästrummet. Så min andra Airport Express sattes upp med WDS (Wireless Distribution System) samt WPA-kryptering. Tog 4h timmar av den tänkta nattsömnen men nu är det perfekt täckning i alla rum och det går samtidigt att streama sin musik från iTunes till min Tivoli Songbook i vardagsrummet, hurra!

Arbetsdagen blev lång, tog taxi hem vid 20.30 (efter lite letande, det är rätt öde i industriparken där vi har kontoret vid denna tid. Rushade direkt till snabbköpet (som stänger 21.30) och fick tag på en strykbräda (50kr) och snabbköpets dyraste strykjärn från Philips (230kr). För dessa pengar får man tom engelsk manual och en garanti på svenska!

Tyvärr är högsta höjden på en strykbräda i Kina klart låg för en normal lång västerlänning så mer än en skjorta per dag är inte att rekommendar att stryka men förhoppningsvis ska "a yi" (städhjälpen) ta över denna syssla framöver.

Inga kommentarer: