söndag, oktober 02, 2005

Aldrig mer än Peugeot 206

Söndag blir transportdagen med stort T här nere i Spanien. Anders flickvän Ylva, lillebror Fredrik och mellanbror Anders åker naturligtvis samtliga med 3 olika flyg från Malaga så efter en lugnt morgon dumpas först Ylva, sedan ner till den genuina spanska orten, Rincón de la Victoria, där det enbart finns semestrande spanjorer.
Efter 1h slappande är det dags att dumpa Fredrik sedan återstår 3h innan Anders ska iväg så vi sticker till första? semesterorten på solkusten, Torremolinos, som verkligen andas genuint 60-tal i designen av semesterhotellen mm.
Känner mig supernöjd med att hitta gratisparkering på lugn gata strax utanför ett av hotellen så knatar ner till stranden och softar i några timmar. När vi kommer tillbaka till bilen upptäcker vi att den är olåst och en väska som borde ligga i kofferten numera återfinns i baksätet. Börjar ana oråd...
Inser att någon enkelt har stuckit ner en liten tråd med häftmassa genom gummilisten och dragit upp pluppen för låset på passagerarsidan. Gör man detta så öppnas snällt samtliga dörrar inklusive bakluckan av centrallåset (inget larm finns, bara fjärrstyrt centrallås). Sedan har svinen plockat fram väskorna och packat om så att allt de vill ha har hamnat i en väska (kostym, märkesjeans, kamera, blackberry, etc.). De har elegant ratat växelmynten, passet mm.

Så Anders gick back 10 000 kr och flög ner på bonuspoäng samt saknar hemförsäkring så trist smäll.

När jag senare i veckan hjälpte mor&far att hyra bil blev det en Ford Fiesta. Den visade sig inte ha några pluppar alls och bagageluckan styrs inte via centrallåset (måste öppnas med särskild knapp). Se där enkla åtgärder som hade sparat en hel del strul.

Så för min del gäller att lika noga som man kollar efter bucklor/repor innan man hyr kommer jag numera även att kika efter hur låsen är utformande. Aldrig mer Peugeot 206 mao.

Inga kommentarer: