lördag, oktober 29, 2005

Bästa hiken hittills i strålande höstväder, förstår logiken bakom kinesers bilkörning

Ruskigt tidig morgon. Upp vid 06.30 på en lördag morgon för att cykla över till Roger för vidare transport med bil till mötesplatsen för dagens hiking tur på kinesiska muren med Cycle China som arrangör.
Att cykla runt 07.30 på en lördag morgon innebär att hamna rakt in i köerna på cykelbanorna (japp ni läser rätt morgonrusning på cykelbanorna). Du sicksackar dig fram och rätt som det är hamnar du bakom en trehjulig cykel fullastad med kol och måste panikbromsa samt väja.
Nu inses att alla kineser har cyklat och när de sedan tar steget till bil så fortsätter de på den inslagna banan. Sicksack, inga tydliga filer, filbyten rakt framför en annan och inga tecken. Det kommer allt från cykeltrafiken!

Efter 2h med buss når vi starten för hiken som är i en liten sömnig lokal by. Brant stigning 300m för att komma upp på muren och sedan hyffat kuperat under dagens 8 km vandring. Det som är så otroligt fint med vandring på muren är att det är att betrakta som en kam-vandringen. Den är ju hela tiden byggd längs den högsta punkten i omgivningen. Det ger dig strålande utsikt åt alla håll. Tyvärr brukar dock inte vädret alltid vara på topp men denna helg visar det sig vara helt fantastiskt med hög klar luft från riktigt blå himmel.
Efter 2,5 h har vi nått ner till starten för den renoverade delen kring Mutianyu. Här är vi några hundra meter lägre och det finns betydligt mer löv kvar på träden som lyser i klara höstfärger.

Avslutar med att ta rodelbanan sista biten ner. Får upp rätt så rejäl fart om man skippar att använda bromsen, kul!

Väl tillbaka till blir det komplett fotvårdspaket på Ya show. Riktigt fint och avkopplande.

Kvällen avslutas i rysskvarteren kring Ritan Park på restaurang Elefant. Där serveras kaviar på bröd, biff stroganoff med gräddig svampsås och potatismos, mums!

Inga kommentarer: