tisdag, oktober 25, 2005

Anders flyttar in, cyklarna på drift igen...

Anders Schelander, som jag känner via Alex och Erik flyttade in idag och stannar till fredag förmiddag. Därmed upprätthålls kvoten med 1 svensk besökare per månad som pågått sedan i april.
Anders är sugen på att cykla och trött på kinamat efter två veckors semester i Kina så beslutar mig för att honom till Alameda och göra det klassiska cykelstråket kring lågprismarknaderna, bargatorna, hotellbarerna och livsmedelsbutikerna för västerlänningar.

Men först behöver vi naturligtvis cyklarna. Senast användes de i mitten av september av tärnsjö-flickorna och när jag går ner för att hämta upp den i skumma nischen på B2 (min kompromiss då de försvann alldeles för ofta från B1) så är de borta även där!
Suck, suck. Går då till cykelrummet för att se om de står där. Naturligtvis har hela cykelrummet försvunnit och istället finns där parkeringsplatser, suck, suck, suck.
Sista stället är "hemliga rummet" dit vakterna brukade flytta cyklar som de ansåg felparkerade och bingo! Det visar sig att hemliga rummet har byggts om till Palm Springs officiella cykelrum med egen entré från gatan. Efter mycket letande är cyklarna funna och en har till och med fått ett sadelöverdrag från någon godhjärtad.

Cyklar iväg till Alameda för en som vanligt god middag och avslutar med att visa upp Jenny Lou.

Inga kommentarer: