söndag, oktober 30, 2005

Roger blir med prylar, återser förbjudna staden

Roger kände sig lite trött efter gårdagens hike men orkande ändå upp till söndags-squashen och hämtar upp mig på vägen tillbaka. Idag är det dags att för lite prylfixande och strax efter lunch har vi fått igång 2 st Airport Express, Skype, konverterat till iTunes och fixat bluetooth och WiFi till stationära datorn.
Bidragande orsak till att detta ryck var naturligtvis att jag hade en skuld till Roger på 2000 RMB (ärvd från Björn) som var roligare att betala tillbaka i prylar vilket jag som bekant har gott om.
Efter detta ryck blir det promenad upp till Bella-fiket vid Ya show innan vi tar en taxi till förbjudna staden. Vi råkar bli avsläppta vid norra änden vilket dock visar sig vara en hit då vi kan gå rakt igenom staden i riktigt riktigt fint väder med solen i ansiktet och kika på förvånansvärt många nyrenoverade byggnader. Målet är södra porten och utställningshallen på andra våningen. Där pågår nämligen till 26 dec, China & Sweden Treasured Memories.
Allt bygger på att Götheborg (ostindiefararen) är på väg hit igen. Rätt intressant att se vilket otroligt mode det gick i Kina-porslin hemma vilket drev på att varje finare familj skulle ha porslin med sitt eget familjevapen/signatur.
Fortsätter hem för finliret på Rogers dator. Lyckas till och med aktivera Skype In åt honom så nu kan även hans nära och kära nå honom via 08-nummer direkt i Kina.

Avslutar med middag på Four Seasons vid Chaoyang väst. För 150 kr får du fri öl, sake, mm och fritt val av all japansk mat du kan tänka dig inkl. hotpot. Väldigt prisvärt och gott. Toppar av med en sväng förbi Big Easy där det idag är inlånad jazz-sångare (Yaoyi) från Aria-restaurangen som uppträder.

Inga kommentarer: