söndag, oktober 16, 2005

F1-dagen är här, resan dit vill du glömma

Efter knapp 2h sömn är man redo att checka ut rummet och gå till Starbucks för en rejäl kaffe och lite juice. Matarbussar går från bla Shanghai stadium men dit hittar naturligtvis inte vår taxi-chaufför utan istället blir det en ruskig resa längs motorvägarna. Full fart och sedan tvärnit i innerfilen för att snacka med någon polis om vägen. Till slut når han en Assistance-bil (bärgningskåren) som står i väggrenen. Naturligtvis stannar han parallellt med honom i motorvägsfilen för att diskutera vägen (inte framför en stor och trygg lastbil som resten av jordens befolkning skulle ha gjort).
Till slut når vi dock arenan och läktaren. Börjar med att kika lite på Porsche cup och höra det osannolika ljudet som måste upplevas. Övriga sällskapet inkl Tomas (Dompa) från Hong Kong och hans kompis möter upp. Innan racet drar igång (som alltid 14.00) promenerar vi runt till VIP-läktaren, kikar på all runtomkring kommers mm. Rätt kul får man säga. Själva racet är en upplevelse men förstörs av att det vid två tillfällen måste avbrytas av Safety car.
Efter racet så ska 110 000 besökare slussas hem via bussar. En klart intressant logistisk apparat.
För mig och Roger gäller sedan sista kvällskärran hem till Peking. Tar en stadig (och dyr)Teppanyaki på Radisson så du kan sova de 2h hem.
Väl hemma väntar veckans hyresgäst Jenny på mig som bor där denna vecka i väntan på sin nya lägenhet.

Inga kommentarer: