torsdag, oktober 20, 2005

Tillbaka i Manchester, sköna höstfärger och vägen mot norr

Efter en natt på ett flygplatshotell, alltid trist med flygplansbuller fram till ca 1 på natten och trist inredning toppat med ockerpriser, är det dags att ha en heldag på kontoret utanför Manchester.
Vårt kontor användes av brittiska atomforskningsinstitutet under 50-60 talet så entrén pryds bland annat av en man som kliver en atom med en hammare (allt utfört i granit) vilket ger en lite speciell känsla.
Efter att ha blivit skjutsade till flygplatsen tar vi istället för flyget, en hyrbil och drar 2h norrut till Lake District som är en av Englands hetaste kandidater till att bli ytterligare ett UNESCO världsarv. Vägarna blir snart osannolikt små och kantas av meterhöga stenmurar utan dike emellan så att ratta en Volvo V70 i regn och mörker toppat med vänstertrafik blir en liten utmaning innan vi äntligen når Ambleside och ett av dess mysiga hotell, the Waterhead, som ligger ett stenkast från Englands största sjö, Windermere.
Rummen fräscha inklusive bla badrum med golvärme (ej heltäckningsmatta) och platt-TV/DVD. Tar middag på hotellet som är god men inte prisvärd (3 rätter för £32).

Inga kommentarer: