lördag, oktober 15, 2005

Tillbaka i stan efter drygt 2 år. Mycket har hänt

Landade rätt sent igår eftersom planet var sent 1h från Peking. Hämtade upp några VIP-pass vid Hilton tillsammans med Janne innan det var dags att checka in på hotellet med namnet "charms".
Rum för knappt 500 kr per natten med frukost får dock anses vara helt OK i Shanghais innerstad.
Naturligtvis jobbar Annika och Janne mot Sverige (telefonmöten) så det dröjer till strax efter 23.00 innan vi kommer iväg från hotellet. Kosan styrs mot Hyatt på Pudong-sidan som är ett väldigt annorlunda hotell. Lobbyn ligger på 54 våningen i en skrapa på 87 våningar.
Alla restauranger var stängda när vi kom dit men gavs möjlighet att äta i lobbyn som visade sig vara helt OK. Efter en drink i skybar på 87:e så drog vi vidare till cloud 9. Där möter Tomas, Andrea mfl upp. Stället är sig hyffsat likt jämfört med för 2 år sedan. Janne och Annika blir kvar medan övriga styr kosan mot the Bund och Bar Rouge. Lite sent att glida in där vid 04.00 men fortfarande strålande utsikt över floden och Pudong.

Dagen efter möter Roger och Björn upp i receptionen. Lite rund-vallande förbi ställen med takterasser och höga hus med skybar (Rogers önskan) innan jag till kvällen avviker för att hälsa på Tomas som bor hos Richard och Linda i en 380 kvm villa i Pudong. Supergott Thaikäk lagat av deras Ayi och möjlighet att hämta upp leksaker från Tomas (iPod nano).
Linda identifierar mig som storebror till Fredrik på 5 sekunder (är vi verkligen så lika).

Tomas lökar i soffan så får dra in till stan på egen hand för att lämna F1-biljett till Andrea som är på Bar Rouge. Väl där visar det sig som sagt vara F1-helg och gott om expats, gäster mfl. Träffar oväntat många svenskar som arbetar i Shanghai och blir kvar till 04.00 innan det blir dags för några koppar te och Creps på "frukostfik". Somnar mätt och belåten vid 05.30 och får hela 2h i kroppen innan söndagens F1-dag börjar.

Inga kommentarer: