måndag, november 21, 2005

Bokar semester och trafikinfarkt ett faktum

Ny vecka står för dörren. Sen in till jobbet då hela vägen utanför Palm Springs är helt blockerad från öst till väst (mao folk som ska in mot stan). Faschinerande att gå mitt i morgonrusningen på i princip tom gata tillsammans med 100-tals andra kineser som också inser att det enda du kan göra är att börja promenera.
Hinner ner till 4:e ringvägen och följer sedan denna i en dryg halvtimme norrut innan jag hittar en taxi som är ledig och inte sitter fast.
Vi kommer sedan ca 2 km innan det tar tvärstopp igen (se foto nedan).
Börjar då inse att Kinesiska myndigheter inte tar några risker utan helt iskallt stänger vägar som de behagar när högdjur från USA ska skickas hem från hotell till flygplatsen.

Väl på jobbet är det full fart tempo igen. För varje sten man lyfter hittar man 10 nya att ta tag i men ett antal bitar har också fallit på plats. Tex att jag får åka med mina medarbetare på en halvdagskonferens den 22 december (tillika, dumplingsdagen i Kina). Total kostnad för 35 personer med lunch, buss ToR och konferensrum är under 5000kr. Ändå har man tvekat från ledningen, suck...

Andra saker som är svårbegripliga är varför det inte får finnas mer än 1 st Laptop på 35 personer. Försök att förbereda möten mm när du inte har tillgång till en dator eller motivera medarbetare. Nåväl såsom vattnet urholkar stenen ska vi nog få ordning på detta men alltid trist att energi måste läggas på fel saker.

Som att du fått tjänsten som landslagstränare men måste ägna tiden åt att diskutera om vi ska pumpa fotbollarna för hand eller med kompressor...

I vilket fall väl hemma igen inses att det är dags att ta lite semster så bokar ut 28 dec till Kuala Lumpur och tillbaka 3 januari från Singapore. 45 000 poäng via Bangkok ToR med Thai, lysande!

Inga kommentarer: