söndag, november 06, 2005

Testar internet-café i Soho och hälsar på i Fuli-city

Hyffsat vackert väder idag och varmt så länge solen är uppe men på kvällarna kryper det ned under 10 grader även i Peking numera.
Hänger lite på internet café, O´farell Coffee, med fritt trådlöst nät och relativt billigt kaffe (Kaffe är den relativt överlägset dyrate drycken du kan köpa i Kina. En kaffe latte kostar oftast över 25 kr.
Valde Soho denna gång som omväxling till stam-ställena kring Sanlitun och Eje bar.
Fortsätter vidare till ett av de nya bostadskomplexen som byggts upp sista åren, Fuli-city, där Jenny från jobbet just har flyttat in. Kul att se hur en modern lägenhet för kinser ser ut. Betydligt mindre kök, som dessutom alltid saknar ugn är ett konstaterande. Betydligt mycket mer sten på golven (mao kalla golv) är ett annat.

Hackar nästa version på affärsplanen med hjälp av Jenny innan vi avslutar med en middag på lokala klubbhuset. Rätt flådigt om än ej i nivå med Palm Springs.

Att cykla hem tar 25 min så de flesta sträckor i Peking vardagen går faktiskt att genomföra per cykel.

Avslutar med välbehövlig uppröjningen av papper, kvitton mm som jag samlat på mig senaste 7 månaderna. Lyckas dessutom hitta nycklarna till kassaskåpet som varit lite på vift senaste tiden.

Inga kommentarer: