fredag, november 25, 2005

Höjdarmiddag på flera sätt

Platsen för denna vinmiddag var Capital Club och både jag och Roger och var lite osäkra på var detta låg men visade sig vara taket på Capital Mansion (Pekings äldsta Expat hus och länge stadens högsta med 50 våningar). Ryktet säger att det som nu är klubben byggdes som en privat lägenhet men senare konverterades till klubb i mitten av 90-talet.
I vilket fall, kul att ta sig en titt även om första bekymret är att de inte tillåter jeans...
Men inte oväntat har de lite byxor du kan byta till i garderoben.
Middagen har denna gång viner från 2 franska vingårdar (enbart rött vin) med rätt bra stuk (Grand Cru Classé) och damen som representerar än av gårdarna är 82 år och tydligen mycket känd i vinkretsar som generalskan (gift med en fransk general). I vilket bra på engelska och med glimten i ögat. Ägaren och tillika vinmakaren för den andra gården är yngre (haft gården i sju generationer från mitten av 1700-talet) och tipsar oss om att James Bond nu har bytt champagne/vin-smak till hans gård för nästa film.

Till bords får jag Vivian som just gått med i Capital Clubs Vinklubb. Hennes mans farbror visar sig vara mannen bakom Face-bar conceptet som finns i Shanghai (se tidigare blog-inlägg), Jakarta, Bangkok och London. Visar sig nu att de nu har hittat ett område längs östra sidan av Worker Stadium i Peking där de kommer att etablera Face Beijing. Lysande! Blev dessutom inbjuden till premiären.

Avslutar middagen med att snacka lite med Don Sr (grundaren av ASC wines) i baren och försöka intressera honom för glögg och glühwein import. Men där var det tvärkört (there is no f¤¤king money in that), så får hoppas på IKEA för nästa år.

Efter att kommit i jeansen igen så blir det en kort sväng till Big Easy innan det är dags att krama kudden.

Inga kommentarer: