söndag, november 05, 2006

150 kg sten, lite olja, lite svartvitt och marimekko


2x65 kg sten och marmor finns numera i min lägenhet

PanJiaYuan Market är bäst på söndagar med otrolig kommers

Söndag morgon, dags för lillebror att flyga hem med övriga åker till "dirt market" (PanJiaYuan Market) en bit ner på tredje ring öst. Efter en stärkande kaffe går vi aggressivt på stensortimentet. Sten är ofattbart billigt i Kina och här finns alltid ett rikt utbud från ett buddhahuvud på 500 gram till lejon i 2-tonsklassen som skulle funka fint på godtyckligt gods hemma.

Vi hittar bland annat ett par buddhahuvuden som sitter på en pinne av armeringsjärn i svart slipad granitsockel. Riktigt coola och väger visar det sig senare drygt 62 kg styck inklusive sockel...

Fortsätter sedan vidare genom stånden under plåttaken och fångar upp lite oljemålningar på träram samt lite svartvita inramade foton från favoritbutiken.

Efter en paus med lunch hemma (medan vi parallellt väntar ut stentransporten) ger vi oss vidare till Silkan för att hitta lite överkast, bordstabletter, etc. Butik 3070 är verkligen att rekommendera för detta.
Fortsätter sedan till Friendship store för att fylla på DVD-behovet innan vi avslutar med middag på Muze.

Kvällen inkluderar provpackning av Alex & Erik och efter att ha köpt in en våg på Jinkan kan vi snabbt konstatera att Mats får spela en betydande roll som transportör denna gång.

Inga kommentarer: