söndag, november 19, 2006

Sommarstuga i Peking?


Möjlig utsikt från en sommarstuga

Traditionell courtyard på landsbygden

En morgon med riktigt dålig luft i Peking. Min indexmätare, hur långt ut kan jag se över Chaoyang Park, är nere på knappt halva parkens längd vilket är rätt illa.
Kan med andra ord inte tänka mig en bättre dag för att rekognosera och ger mig ut till River Garden (lika dålig luft ute i villaförorterna) för att samåka med Tobbe och Amanda upp till området för potentiell sommarstuga.
Japp, ni läste rätt. Det är väl något visst med sommarstugor som svensk och efter mer än 1,5 år i Peking finns det många tillfällen som man har längtat efter en sådan.

Nu börjar det dock bli dags att göra slag i saken och planen är att ta sig norr om muren men inte längre. Avståndet dörr till dörr går då att hålla till drygt 1,5h när trafiken flyter och du når en höjd på drygt 600m (mao mer än 5 grader svalare än i innerstan) samtidigt som du har berg på 800-1000 m som skiljer dig från luften i Peking.

Vi hittar byn som är målet (ligger långt in i en dalgång utan genomfartstrafik) och tittade på intressanta tomter. Tomterna är idag odlingsmark eller före detta odlingsmark.

Nästa steg blir förhandlingar med markägaren och hitta byggentreprenör!

1 kommentar:

Jessica sa...

Häftigt!

Ska du måla den röd med vita knutar? Lycka till med planerna, ser fram emot att få se bilder och läsa om hur det går.

//J